ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Μετονομάζεται και ενισχύεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Share it:

Σχέδιο ανασυγκρότησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να ενισχυθεί με δομές λειτουργίας, αλλά και οργάνωσης της διαχείρισης των κέντρων φιλοξενίας με το διορισμό διοικητικού συμβουλίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας.

Το υπουργείο θα μετονομαστεί σε υπουργείο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δομή λειτουργίας και θα έχει την ευθύνη της πολιτικής προστασίας για τα προσφυγικά ζητήματα.

Όπως εξήγησε ο κ. Βίτσας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το προσφυγικό του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, "πρέπει να ενισχύσουμε το υπουργείο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, ώστε να έχει δομή. Προετοιμαζόμαστε μέσα στη διαδικασία συγκρότησης του υπουργείου για τη διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας, που θα πρέπει να έχουν διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή του υπεύθυνου του υπουργείου και όπου να υπάρχει τοπική έκφραση του οικείου δήμου".

Ο κ. Βίτσας ανακοίνωσε ότι ως την Κυριακή θα είναι διαθέσιμες 9.000 νέες θέσεις φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα ενώ την επόμενη εβδομάδα ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ετοιμάσει άλλες 10.000 θέσεις. Επίσης, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η δημιουργία μικρών, πολύ προσωρινών δομών φιλοξενίας στους δήμους έξω από την Αττική.

Όταν η ελπίδα των προσφύγων ότι μπορεί να ανοίξουν τα σύνορα αντικατασταθεί από την αμηχανία ή την απελπισία, "θα πρέπει να φροντίσουμε να τους ενημερώσουμε και να τους περιθάλψουμε". Αυτός ο σχεδιασμός, επισήμανε ο κ. Βίτσας, έχει τρία επίπεδα: τη φιλοξενία τους σε κέντρα φιλοξενίας, τη δημιουργία μικρότερων και καλύτερων δομών φιλοξενίας με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τη δημιουργία προγραμμάτων παιδείας και εργασίας σε όσους χρειαστεί να μείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα.

Το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα οι πύλες Ε1 και Ε2, κατά την άποψη του κ. Βίτσα, θα πρέπει να λειτουργεί ως δομή πρώτης φιλοξενίας από τα νησιά για περίπου 1.000 ανθρώπους πριν προωθηθούν στις άλλες δομές φιλοξενίας.

Για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι "καθήκον μας αύριο, πολιτικό καθήκον μας, είναι να επιμείνουμε ότι η ΕΕ και η Ευρώπη δεν είναι ένας χώρος κλειστών συνόρων". Επίσης, σχολίασε ότι "ο Γιάννης Μουζάλας παλεύει να έχουμε μια επωφελή συμφωνία για τους πρόσφυγες, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ιδέα της δημοκρατικής Ευρώπης και για την Ελλάδα", ενώ τόσο για τον κ. Μουζάλα όσο και για τον κ. Καμμένο σχολίασε ότι "έχουν προσφέρει πάρα πολλά στη διαχείριση του προσφυγικού στη χώρα και είναι κρίμα που δημιουργείται ανάμεσά τους ένα ζήτημα που δεν αφορά το προσφυγικό".
Share it:
Reactions:

Εσωτερική πολιτική

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση