GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς...

Ελεύθερος, αν και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο κατ' ομολογίαν δολοφόνος του 34χρονου μουσικού Παύλ...

Ελεύθερος, αν και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο κατ' ομολογίαν δολοφόνος του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, ο οποίος βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για 30 μήνες.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Σήμερα έληξε το δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησής του και έτσι αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης.
Ο τελευταίος κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που παρέμενε στη φυλακή ως σήμερα αποφυλακίστηκε και οδηγήθηκε  φρουρούμενος στο σπίτι του, καθώς θα παραμείνει σε κατ'οίκον περιορισμό. Περίοικοι κοντά στη Σχολή Δημόσιας διοίκησης φώναζαν και γιούχαραν από τα μπαλκόνια καθώς περνούσε το βαν που τον μετέφερε.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς συμπλήρωσε το ανώτατο όριο προφυλάκισης σήμερα, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο, είναι ακόμη στην εξέταση των πρώτων μαρτύρων από την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διέταξε την αποφυλάκιση του Ρουπακιά, στον κατηγορούμενο επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι του περιορισμού κατ'οίκον, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, και δυνατότητα εξόδου από την οικία του μόνο για τη μετάβασή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι. Σε βάρος του εκδόθηκε ωστόσο και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες που άρχισαν να "μετρούν" μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος.
Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με τη δικογραφία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, φαίνεται να υπήρξε ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική οργάνωση της Νίκαιας. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την εμπλοκή του σε ενέργειες και δράσεις της Χρυσής Αυγής, ως "απλή υποστήριξη στο κόμμα".

1 σχόλιο

  1. Καλύτερα ήταν να καθίσει φυλακή ΑΥΤΌ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΌ ΚΤΗΝΟΣ (ο κατά ομολογία δολοφόνος)...

    Η ΌΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση