GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνοτουρκικά & Προσφυγικό: Αινιγματικά Μηνύματα & Πράξεις…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος. Διαβάζω, βλέπω και ακούω στα ΜΜΕ ότι ήταν «επιτυχημένη» η επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας κ Τσί...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

Διαβάζω, βλέπω και ακούω στα ΜΜΕ ότι ήταν «επιτυχημένη» η επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας κ Τσίπρα και της Ομάδας Υπουργών που τον συνόδευσε στο πρόσφατο ταξίδι του στη Σμύρνη όπου έγιναν οι διμερείς συνομιλίες με την Τούρκο Πρωθυπουργό κ Νταβούτογλου και τη δική του ομάδα Υπουργών…
Θυμήθηκα τη Σμυρνιά μάνα μου «κυρά Στάσα» (ελαφρό το χώμα της Κατερίνης που την σκεπάζει) και αναρωτήθηκα τι θα μου έλεγε εάν ζούσε και έβλεπε, άκουγε και διάβαζε όσα ζούμε τώρα εμείς οι Έλληνες…
Μέσα στα άλλα διαβάζω ότι τον κ Τσίπρα αναγόρευσε σε Διδάκτορα «Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο» που εδρεύει στην Σμύρνη…
Αναρωτιέμαι τι λένε οι «αριστερών» πεποιθήσεων νεανικοί τέως σύντροφοι και ώριμοι ηλικιακά σημερινοί συνεργάτες του κ Τσίπρα για αποδοχή Διδακτορικού από ΙΔΙΩΤΙΚΟ Πανεπιστήμιο που εδρεύει σε Τουρκικό έδαφος, ιδρύθηκε το 2001 από το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης και αναγνωρίστηκε με βάση τον ισχύοντα Τουρκικό Νόμο για ιδιωτικά Κολλέγια!.
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Private_universities_and_colleges_in_Turkey
https://en.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zmir_University_of_Economics

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο 5ος επίτιμος διδάκτωρ του συγκεκριμένου Ιδρύματος αφού προηγήθηκαν ο πρώην Τούρκος Πρόεδρος Ντεμιρέλ και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος.
Θέλω να ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ το Ελληνικό Υπουργείο ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ότι το συγκεκριμένο Ίδρυμα που απένειμε τον τίτλο του Διδάκτορα «Πολιτικής Οικονομίας» στον Έλληνα Πρωθυπουργό αναφέρει ότι έχει ανακηρύξει επίτιμο διδάκτορά του και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ Βαρθολομαίο τον 1ο, Ορθόδοξο Πατριάρχη του ΦΑΝΑΡΙΟΥ(!)
(Ecumenical Patriarch Bartholomew I, the Orthodox Patriarch of the Phanar),
http://kpm.ieu.edu.tr/en/news/type/read/id/4220

Εάν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με αλλά νομίζω ότι ο κκ Βαρθολομαίος ενθρονίσθηκε το 1990 ως ο 207ος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης ως προκαθήμενος 300 περίπου εκατομμυρίων ορθοδόξων Χριστιανών από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία…
http://www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Sights/GoldenHorn/patriarchate_gk.html
Δείτε και εδώ:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ecumenical_Patriarch_of_Constantinople

Και πριν κλείσω το θέμα υπενθυμίζω στους φίλους αναγνώστες ότι στην Πατρίδα μας λειτουργούν σήμερα 34 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ως Δημόσιου χαρακτήρα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και περίπου 25 «Ιδιωτικά Κολλέγια».
http://www.angelfire.com/ab3/GIANNNO/edu/universities.htm
http://alpha-ed.gr/files/dialego7.pdf

Αναρωτιέμαι (μήπως αναρωτιέστε κα εσείς) ΠΩΣ και δεν αποφάσισε κάποιο Δημόσιο ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ή «Ιδιωτικό Κολλέγιο» να απονείμει τον τίτλο του Διδάκτορα στον κ Τσίπρα;
Λέτε να ισχύει και στην περίπτωση του κ Τσίπρα το κλασικό «ουδείς προφήτης στην πατρίδα του» (η φράση της Καινής Διαθήκης χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι η αξία ενός ανθρώπου συνήθως δεν αναγνωρίζεται στον τόπο του, παρόμοια σημασία έχει και η παροιμία «κανένας δεν αγίασε στον τόπο του». Η φράση ειπώθηκε από τον Ιησού, όταν επισκέφθηκε την πατρίδα του Ναζαρέτ μετά τη βάπτισή του κηρύττοντας τη Βασιλεία του Θεού στην περιοχή της Γαλιλαίας όπου οι κάτοικοι δέχθηκαν πρόθυμα τη διδασκαλία του, αλλά δε συνέβη το ίδιο και με τους συντοπίτες του που εξοργίσθηκαν με την εμφάνιση τού Ιησού ως Μεσσία),
Μας έστειλε κάποιο αινιγματικό μήνυμα η Τουρκική Διπλωματία;

**********************************
Διαβάζω, βλέπω και ακούω στα ΜΜΕ τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού κ Μουζάλα για «ευπρόσδεκτους» Τούρκους παρατηρητές/ελεγκτές στα νησιά μας τον οποίο εάν βρισκόμασταν πρόσωπο με πρόσωπο θα του έλεγα:

«Κύριε Μουζάλα θα προτιμούσα εσείς και ο Πρωθυπουργός μας κ Τσίπρας (τώρα πλέον μετά την επίσκεψη στη Σμύρνη εθιμοτυπικά κατά το ακαδημαϊκό πρωτόκολλο Dr Τσίπρας) να είχατε επιμείνει και να είχατε επιτύχει το ακριβώς αντίστροφο δηλαδή να δεχθεί ο κ Νταβούτογλου και οι αρμόδιοι Υπουργοί του να στείλουμε μπόλικους δικούς μας παρατηρητές/ελεγκτές στα Τουρκικά παράλια για να συνδράμουν στο έργο των Τούρκων συνοριοφυλάκων, αφού εκείνοι ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ, να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν τους ομοεθνείς τους δουλεμπόρους ώστε να σώζονται από πνιγμό γυναικόπαιδα και άνδρες και να αναπνεύσουν την ελευθερία κινήσεών τους μέσα στις γειτονιές και τα γραφικά σοκάκια τους οι Έλληνες νησιώτες που θα απαλλαγούν και από ενοχές και αβάσιμες κατηγορίες ότι είναι ρατσιστές, ξενόφοβοι και αφιλόξενοι…»

********************
Ο Γάλλος Πρόεδρος κ Ολάντ, «ψήλωσε» στην εκτίμησή μου καθώς δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ την θέση του ΚΟΝΤΡΑ στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Βίζας για Τούρκους Υπηκόους δεδομένης της διεθνώς αποδεκτής «διαφθοράς» στον Τουρκικό Κρατικό Μηχανισμό (που υπερβαίνει κατά πολύ τα δικά μας δεδομένα) και παράλληλα της αδυναμίας των Τουρκικών Αρχών να ελέγξουν τα σύνορά τους για τη διακίνηση λαθρομεταναστών από ντόπιους δουλέμπορους.
Αφού την περασμένη Δευτέρα 7 Μαρτίου στην Σύνοδο όπου ξεκίνησε αλλά ΔΕΝ ολοκληρώθηκε η Συμφωνία με την Τουρκία ΔΕΝ πείσαμε ως Έλληνες τους άλλους 27 συν-εταίρους μας στην Ε.Ε. προτείνω στην ερχόμενη 17-18 Μαρτίου να θυμίσουμε στους 27, ξεκινώντας από την Γερμανία της κ Μέρκελ (η οποία Κυριακάτικα ηττήθηκε σε 2 περιφέρειες και είδε το AfD να συμμετέχει πλέον σε 8 από τα 16 τοπικά Κοινοβούλια), ότι Ευρωπαϊκή Ένωση θεμελιώθηκε στις Αρχές της Ενότητας, της Αλληλεγγύης και της Αρμονίας που εκπροσωπούνται στην κοινή μας σημαία με τα 12 Χρυσά Αστέρια σε φόντο μπλε…
Όπως, όμως, εξελίσσονται τα πράγματα, με κάποιες πράξεις Κυβερνητικών Στελεχών και με κάποια λεγόμενα που εκστομίζουν υπεύθυνα Κυβερνητικά χείλη, σίγουρα πολλοί και όχι μόνο η Χρυσή Αυγή, θα μας υπενθυμίσουν λησμονημένους περιπάτους και εναγκαλισμούς της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ Μέρκελ με το Πρωθυπουργικό δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν και βροντερές κατηγορίες και ιστορικές αναφορές σε…Γερμανοτσολιάδες!...

3 σχόλια

  1. Καλά να πάθουν όλοι στον σύριζα ΜΑ ΟΛΟΙ...Στο ΣΚΑΙ πάνε και δίνουν συνέντευξη;;;στον ΣΚΑΙ ΜΩΡΈ;;; .... Και δεν λέω να κάνουν Κοπτοραπτική.. ΆΛΛΑ η συνέντευξη ήταν μαγνητοσκοπημένη και θα μπορούσε Ο ΦΟΥΣΤΗΣ ο Τσιμας να τον διόρθωση Η να του διέφυγε και του Τσίμα και να έλθουν σε συνεννόηση ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΊΓΟΥΝ ΘΈΜΑΤΆ τα κωλόπαιδα του ΣΚΑΙ όταν σε δυο ήμερες η ΧΩΡΑ ΜΑΣ πάει να βρει μια λύση για αυτούς τους ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΜΕΝΟΥΣ από τους πολέμους ανθρώπους..Όμως εκεί ΣΤΟ ΚΏΛΟ ΣΚΑΙ οι άνθρωποι ΕΊΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΈΛΟΥΝ ΦΑΣΙΣΜΌ που εκεί πάει όλη η Ευρώπη δεν υπάρχει θέμα..ΟΜΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΈΧΑΣΕ ΜΕ ΤΟ 62% ΛΑΟΥ ΜΑΖΊ ΤΟΥ... ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΤΏΡΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΩΜΆ ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΚΛΟΓΏΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΈΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΈΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΏΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε ΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΉ......ΩΜΆ ..ΟΙ ΣΎΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΈΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΆΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΝΈΛΙΑ ΓΙΑ ΔΈΣΤΕ ΤΟΝ ΧΆΡΤΗ ΤΗΣ Google MΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΡΆΦΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΡΟΜ ..Ο ΟΛΑΝΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ..ΌΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ και εμείς κοιτάζουμε τον ΜΟΥΖΑΛΑ που κατά λάθος όπως είπε ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ((με το τάχα έγγραφο που διέρρευσε στην ΕΙΔΟΜΈΝΗ)) ΌΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΈΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΑ ????

    ΠΆΝΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ....ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΊΝΑΙ ΘΗΡΕΥΤΕΣ.. ΣΤΗΣ 13 ΙΟΥΝΊΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΆΛΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΉ ΟΡΘΌΔΟΞΗ ΣΎΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΡΉΤΗ ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΤΟ 700 ΧΡΟΝΙΆ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ...Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΔΊΝΕΙ ΤΏΡΑ 86 ΔΙΣ ΕΥΡΏ ΓΙΑ ΝΑ ΦΎΓΟΥΜΕ...ΑΣ ΤΑ ΒΆΛΕΙ ΣΕ ΧΡΥΣΌ Η ΣΕ ΔΟΛΆΡΙΑ ΜΈΣΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΆΝΑ ΚΑΙ ΦΎΓΑΜΕ...ΠΆΝΤΑ ΜΕ ΤΙΜΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΤΟ ΘΈΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ...

    Υ.Γ..Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΈΒΑΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΏΝ ... ΈΧΑΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΠΟΔΕΊΧΤΗΚΕ ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΒΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΉΚΩΣΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ... Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, Η ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΚΕ !!!...ΠΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΡΥΆΚΙΑ ΌΛΟΙ ΜΝΥΜΟΝΙΑΚΟΙ ΕΊΝΑΙ ΤΕΛΟΣ..... ΣΕ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ 30 Η.Μ.Ε.Ρ.Ε.Σ...ΘΑ ΠΈΣΕΙ ΜΕ ΠΆΤΑΓΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εχθρός -μια παραβολή του Αϊνστάιν....

    (Αυτή την παραβολή τη διάβασα πριν από πολλά χρόνια σε κάποιο βιβλίο με κείμενα του Αϊνστάιν. Δε θυμάμαι τον τίτλο... Θυμάμαι μόνο ότι το είχα πάρει από τη δημοτική βιβλιοθήκη μαζί με μια εκλαϊκευμένη επιτομή του επιστημονικού του έργου, από την οποία κατάφερα να διαβάσω μία ή δύο σελίδες και ένιωσα πολύ ηλίθιος....Δεν ξέρω αν είναι δική του επινόηση. Τη μεταφέρω όπως τη θυμάμαι.)

    Το άλογο ζούσε ελεύθερο στο δάσος.

    Μια μέρα το πλησίασε ο άνθρωπος.

    «Εσύ είσαι», του είπε, «το πιο υπερήφανο, το πιο γρήγορο, το πιο όμορφο απ’ όλα τα ζώα. Καλπάζεις, ο άνεμος παίρνει τη χαίτη σου, κι όλοι σε θαυμάζουν. Ο λύκος τρέμει τα δυνατά σου πόδια, η αλεπού ζηλεύει την εξυπνάδα σου, το γεράκι δεν μπορεί να σε προφτάσει. Είσαι το πιο ευγενικό και το πιο μεγαλοπρεπές ζώο.»

    Το άλογο χλιμίντριζε όλη αυτή την ώρα, χαρούμενο.

    «Θα έπρεπε εσύ να είσαι ο άρχοντας του δάσους, όμως… Υπάρχει το ελάφι.»

    Το άλογο απορημένο έστρεψε τη μουσούδα του να τον κοιτάξει.

    «Αυτό το ύπουλο κτήνος σε μισεί. Θέλει να σου κλέψει τη δόξα και το βασίλειο. Πάει στις λίμνες, στα ποτάμια και στις πηγές και τα βρωμίζει με τις ακαθαρσίες του. Ποδοπατεί το χορτάρι για να μη βρεις να φας.»

    Το άλογο χτυπούσε την οπλή του στο έδαφος.

    «Κι έμαθα πως σχεδιάζει να φέρει στα κέρατα του το φίδι, όταν θα κοιμάσαι, για να σε εξοντώσει.»

    Το άλογο ανασηκώθηκε στα πίσω του πόδια.

    «Μην ανησυχείς, ω περιούσιο τετράποδο, υπάρχει λύση. Θα με αφήσεις να σου φορέσω σέλα και χαλινάρια, να σε καβαλικέψω, και μαζί θα πάμε να εξοντώσουμε το δόλιο ελάφι. Έτσι θα μείνεις ο μόνος και ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος.»

    Το άλογο δέχτηκε. Ο άνθρωπος το καβαλίκεψε, πήρε και το πιστό του τσιράκι –το σκύλο- κι άρχισαν το κυνήγι. Σύντομα βρήκαν το ελάφι, το καταδίωξαν και το σκότωσαν.

    Πάνω από το κουφάρι του ελαφιού, το άλογο έδειξε τα δόντια του ευχαριστημένο. Ζήτησε απ’ τον άνθρωπο να κατέβει.

    Εκείνος γέλασε και του έδωσε μια καμτσικιά.

    «Δεν κατάλαβες. Τώρα εγώ είμαι αυτός που δίνει τις εντολές. Προχώρα, λοιπόν.»

    .(ΓΡΆΦΕΙ Ο Γελωτοποιός)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε σχέδιο μόνο για τις τράπεζες και τις αγορές... Πολιτική δεν έχει..

    Όταν χρειάστηκαν πολιτικές αποφάσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο -στο ΝΑΤΟ διοικούν οι Αμερικανοί όχι οι Ευρωπαίοι- έκλεισε τα σύνορα, παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, και ερωτεύτηκε την Τουρκία, ένα κράτος-τρομοκράτη...

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεβρακώθηκε.

    Διαβάζω τα όσα λέγονται στην Ελλάδα ανάμεσα στους πολιτικούς και σκέφτομαι πως δεν αλλάζουν με τίποτα.... Πρέπει να είσαι φανατικός, τυφλός και υστερικός, για να κατηγορείς την ελληνική κυβέρνηση για την προσφυγική κρίση.... Ή πληρωμένος... Και είναι χυδαίο να κάνεις πολιτικό παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο των συνόρων....

    Δεν έκανε η Ελλάδα τον πόλεμο στη Συρία, δεν βομβάρδισε η Ελλάδα την Συρία, δεν στηρίζει με κανέναν τρόπο η Ελλάδα τον πόλεμο στη Συρία... Επίσης, δεν ήταν η Ελλάδα που είπε πως η Γερμανία μπορεί να δεχτεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.... Αυτό το είπε η Άνγκελα Μέρκελ. Και μετά -βλέποντας την ραγδαία πτώση της δημοτικότητάς της- το μετάνιωσε....

    Εν τω μεταξύ, όμως, οι πρόσφυγες είχαν ξεκινήσει.... Μπορείς να κατηγορήσεις την ελληνική κυβέρνηση για πάρα πολλά πράγματα αλλά είναι εντελώς ηλίθιο να προσπαθείς να της καταλογίσεις και το κλείσιμο των συνόρων...

    Τα σύνορα τα έκλεισε η Ευρωπαϊκή Ένωση... Μπορεί αυτό να μην αρέσει στους Μένουμε Ευρώπη αλλά η αγαπημένη τους Ευρώπη έκλεισε τα σύνορα... Της Ελλάδας δεν της πέφτει λόγος. Για τίποτα πια...

    Η Ευρώπη κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ που θέλει να σηκώσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό αλλά σήκωσε τα δικά της τείχη και αφήνει έξω όχι Μεξικάνους αλλά πρόσφυγες...

    Οι ευρωπαϊκές χώρες καταπατούν την συνθήκη της Γενεύης -που έχουν υπογράψει όλες- αλλά οι Ευρωπαίοι πολίτες, με κάποιες εξαιρέσεις, κοιμούνται ύπνο βαθύ....Ο φασισμός και ο ρατσισμός φουντώνουν στην Ευρώπη, και αυτό δεν γίνεται από ακροδεξιές κυβερνήσεις· γίνεται από κυβερνήσεις κεντροδεξιών και σοσιαλδημοκρατών... Κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γίνονται ακροδεξιές και υιοθετούν φασιστικές απόψεις, για να μην έρθουν οι φασίστες....Αν γίνεις εσύ φασίστας, θα έχουν έρθει οι φασίστες.

    Δεν είναι και πολύ δύσκολο να το καταλάβει κάποιος αυτό. Αν και για πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες αποδεικνύεται πολύ δύσκολο.

    Πάντως, όποιος αγαπάει πραγματικά την Ευρώπη, ας φωνάξει πως η Ευρώπη γίνεται φασιστική. Τώρα, μετά θα είναι αργά.

    Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η χρεοκοπημένη Ελλάδα που ούτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματός της δεν μετράει.

    Οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν καταφέρει έξι χρόνια να βρουν μια εναλλακτική λύση στην χρεοκοπία της χώρας και στα Μνημόνια, και θα αντιμετωπίσουν το προσφυγικό;...

    Δεν με ενδιαφέρει ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε οι «αρχές και οι αξίες» της Ευρώπης. Είμαι άνθρωπος και είμαι περαστικός από αυτή τη ζωή και από αυτόν τον πλανήτη. Όπως όλοι μας. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ παρά να είμαι με τους ανθρώπους που είναι σε ανάγκη. Οι πρόσφυγες είναι σε ανάγκη και δεν μπορώ παρά να είμαι μαζί τους. Απλό είναι. Οι περισσότεροι Έλληνες το έχουν καταλάβει. Και το δείχνουν με τον τρόπο τους.

    pitsirikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση