GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί η Αλβανία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Ποιες εκκρεμότητες έχει με την Ελλάδα...

Επετειακή εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Συγγενών Πεσόντων για την 9η Μαρτίου 1941, ημέρα κατά την οποία άρχισε η εαρινή επίθεση των Ιταλών....

Επετειακή εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Συγγενών Πεσόντων για την 9η Μαρτίου 1941, ημέρα κατά την οποία άρχισε η εαρινή επίθεση των Ιταλών.
Ομιλητές ήταν ο Δημήτριος Σκαρβέλλης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος Αντιστράτηγος ε.α.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν όσα ακούστηκαν εκεί.
Κατ’ αρχάς, ο Αντιστράτηγος ε. α. Σταύρος Δερματάς αποκάλυψε ότι οι Ιταλοί περισυνέλεξαν σωρούς πολλών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών τις οποίες και μετέφεραν στην Ιταλία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914. Εκ μέρους του Συλλόγου μίλησε το μέλος της προεδρικής τριανδρίας του Συλλόγου Ελευθέριος Πρίφτης.
Ο λόγος ήταν πως ήθελαν να συμπληρώσουν τον αριθμό των δικών τους νεκρών. Η ιταλική πλευρά δεν μπόρεσε να βρει πολλούς από τους δικούς της πεσόντες και, για να καλυφθεί το κενό, πήραν στην θέση τους μεγάλο αριθμό σωρών Ελλήνων Ηρώων από τα πρόχειρα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία που είχαν κάνει οι ίδιοι οι Ιταλοί κυρίως στην περιοχή της Κλεισούρας.
Αυτό σημαίνει πως πολλοί από τους Έλληνες πεσόντες, εφόσον δεν βρεθούν ποτέ στην Βόρειο Ήπειρο, πρέπει να αναζητηθούν στην Ιταλία.
Ακόμα, αναφορά έγινε στην ηρωική αντίσταση των ελληνικών δυνάμεων στο απόρθητο Ύψωμα 731, που έκριναν τη νικηφόρα έκβαση του ελληνοϊταλικού πολέμου. Το Ύψωμα βαφτίστηκε «οι Θερμοπύλες που δεν έπεσαν» όπου ο Μουσολίνι παρακολουθούσε προσωπικά τη συντριβή των ιταλικών δυνάμεων.
Σημαντικές προτάσεις έγιναν δεκτές μετά από εισήγηση του Γ. Σούρλα Επίτιμου Προέδρου της
Ένωσης.
Πρέπει να ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να θέσουν ως προϋπόθεση για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη μεγάλη ανθρωπιστική και εθνική εκκρεμότητα με τους 7976 πεσόντες στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου κατά το Έπος 1940-41 που σχεδόν στο σύνολό τους παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι επί 75 χρόνια.
Για να μπει η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να έχει διαφορές με κάποιο άλλο κράτος-μέλος. Εκτός από το ζήτημα των Άταφων ηρώων του 1940-41, η Αλβανία βρίσκεται ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ελλάδα, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών. Άρση του εμπόλεμου δεν έχει γίνει επίσημα και όποια άλλη συμφωνία έχει γίνει ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία είναι παράνομη.
Επίσης, πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Εκτός από τους 7.976 Έλληνες πεσόντες, στη Βόρειο Ήπειρο περιμένουν την δικαίωση και άλλοι 400.000 ζωντανοί. Είναι οι Έλληνες τα αλύτρωτης περιοχής.
Ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Αθ. Δαβάκης δήλωσε ότι θα μεταφέρει το ζήτημα στην Επιτροπή Αμύνης και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση