GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαξίμου: Στόχος η συνεννόηση στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Οι προτάσεις με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας την προσεχή Δευτέρα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια τη...


Οι προτάσεις με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας την προσεχή Δευτέρα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό με αποκλειστικό αντικείμενο το προσφυγικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους υπουργούς ενώ αναφορικά με το αυριανό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι στόχος είναι η συνεννόηση και ο εποικοδομητικός διάλογος.

Επίσης, οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν καλή τη συνομιλία που είχε χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, ώστε να υπάρξει μια καλή στάση και στη Σύνοδο.

Ανέφεραν επίσης ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία αλλά προσδοκά μια καλή στάση στη Σύνοδο και εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές αξιολογούν ως θετική τη στάση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση