GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέλγιο: Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θέλει να παραδοθεί στις γαλλικές Αρχές

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μόνος επιζήσας των δραστών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις την 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος συνελήφθη στι...


Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μόνος επιζήσας των δραστών που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις την 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο οποίος συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θέλει να παραδοθεί στη Γαλλία και να "συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές", δήλωσε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του.
Ο Σεντρίκ Μουάς έκανε τη δήλωση αυτή στους δημοσιογράφους κατά την έξοδο από την ακροαματική διαδικασία στο δικαστικό συμβούλιο του Εφετείου των Βρυξελλών για την εξέταση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του που εκδόθηκε από τη Γαλλία μετά τις επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων τον Νοέμβριο.
Ο 26χρονος Γάλλος δεν βγήκε από τη φυλακή του στην πόλη Μπριζ του βορειοδυτικού Βελγίου σήμερα το πρωί για την ακροαματική διαδικασία και αυτή αναβλήθηκε για το απόγευμα, ώστε να δοθεί χρόνος στον εισαγγελέα να πάει στη φυλακή για να εξετάσει τον Αμπντεσλάμ, διευκρίνισε ο Σεντρίκ Μουάς, συνεργάτης του Σβεν Μαρί.
"Σας βεβαιώνω άλλωστε ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θέλει να παραδοθεί στις γαλλικές αρχές. Συμφωνεί συνεπώς με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του και μπορώ επίσης να σας βεβαιώσω ότι θέλει να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές".
Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία "δεν αντιτίθεται" στην παράδοση του Αμπντεσλάμ στη Γαλλία, δήλωσε ένας από τους εκπροσώπους της εισαγγελίας, ο Ερικ Βαν ντερ Σιπτ.
Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου --δικαστικού οργάνου που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών-- θα εκδοθεί αύριο, με την εκπνοή της προθεσμίας 15 ημερών μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ.
Ο κατηγορούμενος είχε εξεταστεί από τους βέλγους ανακριτές ήδη από την επομένη της σύλληψής του, υποκρινόμενος αρχικά ότι συνεργάζεται πριν σιωπήσει στη συνέχεια. Εξετάστηκε ξανά στις 22 Μαρτίου αμέσως μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες (με 32 νεκρούς) και επίσης δεν έκανε την παραμικρή δήλωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση