GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στο παγκόσμιο τένις: Βρέθηκε ντοπέ η Σαράποβα!

Η Μαρία Σαράποβα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανήγγειλε ότι είναι θετική στην απαγορευμένη ουσία meldonium. H κορυφαία τενίστρια α...

Η Μαρία Σαράποβα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανήγγειλε ότι είναι θετική στην απαγορευμένη ουσία meldonium.

H κορυφαία τενίστρια αποκάλυψε ότι το λάμβανε από το 2006, ωστόσο από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μπήκε στις λίστες με τις απαγορευμένες ουσίες της WADA.

Η συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία Meldonium είναι ένα αντιισχαιμικό σκεύασμα, το οποίο έχει εγκριθεί σε Ρωσία και Λιθουανία, όχι όμως και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.



Η διάσημη τενίστρια ομολόγησε ότι στις 22 Δεκεμβρίου του 2015 έλαβε επιστολή από την WADA, με την οποία της γνωστοποιούσε τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν από αρχή του 2016. Η ίδια αγνόησε την επιστολή με αποτέλεσμα, να συνεχίσει να λαμβάνει το φάρμακο, το οποίο την ανακούφιζε σε προβλήματα υγείας που σχετίζονταν με έλλειψη μαγνησίου και κληρονομικό διαβήτη, ενώ υπέφερε και από συνεχείς εμέτους. Ο κυριότερος λόγος, ωστόσο που την ανάγκασε να το λαμβάνει ήταν ότι οι καρδιολογικές της εξετάσεις δεν ήταν φυσιολογικές.

Η Σαράποβα απολογήθηκε στους fan της και εξομολογήθηκε ότι δεν θέλει να τελειώσει έτσι την καριέρα της και θα ήθελε μία δεύτερη ευκαιρία: «Αντιμετωπίζω την καριέρα μου με ευθύνη και επαγγελματισμό καθημερινά, έκανα ένα τεράστιο λάθος, απογοήτευσα τους οπαδούς μου, απογοήτευσα το άθλημα μου».

Ενώ σχετικά με την φημολογία, που είχε δημιουργηθεί στα ΜΜΕ περί αποχώρησης της από την ενεργό δράση, είπε: «Αν ήταν να ανακοινώσω την απόσυρση μου, ποτέ δεν θα το έκανα σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Λος Άντζελες με αυτό το άσχημο χαλί».

Το θετικό δείγμα της Σαράποβα ελήφθη στη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.






Πηγή: Gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση