GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Η ΕΕ να κοιτάζει τα δικά της χάλια στο μεταναστευτικό ζήτημα

"Η Τουρκία θα ακούει την κριτική από την Ευρώπη για τον σεβασμό των δικαιωμάτων όταν αυτή είναι σωστή, διαφορετικά θα κάνει αυτό...


"Η Τουρκία θα ακούει την κριτική από την Ευρώπη για τον σεβασμό των δικαιωμάτων όταν αυτή είναι σωστή, διαφορετικά θα κάνει αυτό που κρίνει απαραίτητο″ δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, την ώρα που στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να φτάσουν σε μία δίκαιη συμφωνία με την Άγκυρα, για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών. 

Παράλληλα, ο Ερντογάν είπε δεικτικά ότι η Ευρώπη πρέπει να κοιτάζει τις δικές της επιδόσεις στο μεταναστευτικό ζήτημα πριν να λέει στην Τουρκία τι να κάνει με τους πρόσφυγες. "Την ώρα που η Τουρκία φιλοξενεί τρία εκατομμύρια (μετανάστες), αυτοί που είναι ανίκανοι να βρουν χώρο για μια χούφτα πρόσφυγες, που στη μέση της Ευρώπης κρατούν αυτούς τους αθώους σε επαίσχυντες συνθήκες, πρέπει πρώτα να κοιτάζουν τους εαυτούς τους", τόνισε.

Επίσης, ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος άσκησε πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας της να αφήσει την πολιτική της "επιείκειας" που ακολουθεί για τους Κούρδους αντάρτες και διαμαρτυρήθηκε γιατί οι βελγικές αρχές επέτρεψαν πρόσφατα σε υποστηρικτές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) να υψώσουν σημαίες κοντά στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.. 

"Είναι ανέντιμη και ανειλικρινής" η στάση της Ευρώπης, υπογράμμισε ο Ερντογάν, κατηγορώντας ορισμένα κράτη ότι υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα "τρομοκρατικές" οργανώσεις στην Τουρκία που έχουν ενωθεί εναντίον του κράτους. "Σήμερα σηκώνουν τις σημαίες και τις αφίσες. Ποιόν προσπαθείτε να ξεγελάσετε;", είπε με οργή. "Όλα αυτά σημαίνουν ότι ενέδωσαν στην τρομοκρατία", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση