GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ - Ο Τεντ Κρουζ κερδίζει στο Κάνσας

Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ κέρδισε στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Κάνσας με ευρύ προβάδισμα επί του δισεκ...


Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ κέρδισε στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων στην πολιτεία Κάνσας με ευρύ προβάδισμα επί του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με προβλέψεις μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.
Με το 43% των ψήφων καταμετρημένο σε αυτή την πολιτεία των κεντρικών ΗΠΑ, ο Κρους συγκεντρώνει το 49%, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε απόσταση από τον Τραμπ (24,7%), ο οποίος φερόταν ως ο επικρατέστερος νικητής στην προκριματική διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Σε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση ακολουθούν ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο (14,8%) και ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ (9,9%).
Εσωκομματικές αναμετρήσεις των Ρεπουμπλικάνων για να αναδειχθεί ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ διεξάγονται σήμερα σε άλλες τρεις πολιτείες (Λουιζιάνα, Κεντάκι, Μέιν). Συνολικά, από τις τέσσερις πολιτείες αναδεικνύονται 155 σύνεδροι που θα αναδείξουν τελικά τον υποψήφιο στο ειδικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Την 15η Μαρτίου θα γίνουν ψηφοφορίες στις πολιτείες Φλόριντα, Ιλινόι, Οχάιο, Μιζούρι και Βόρεια Καρολίνα, όπου συνολικά αναδεικνύονται 358 εκλέκτορες (Φλόριντα 99, Οχάιο 66).
Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών διεξάγονται επίσης ψηφοφορίες στη Νεμπράσκα, στο Κάνσας και στη Λουιζιάνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: FOX NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση