GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διασυνδέσεις μεταξύ των υπόπτων αποκαλύπτουν οι έρευνες για την τρομοκρατία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για  το σχέδιο επίθεσης που απετράπη την Πέμπτη, στη Γαλλία ενώ αποκαλύπτονται διασυνδέσεις με...


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για  το σχέδιο επίθεσης που απετράπη την Πέμπτη, στη Γαλλία ενώ αποκαλύπτονται διασυνδέσεις μεταξύ των υπόπτων. 

Μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος δύο ανδρών στο Βέλγιο, ένας Γάλλος συνελήφθη χθες στην Ολλανδία. Και οι τρεις πιστεύεται ότι ήταν σε επαφή με τον βασικό ύποπτο Ρεντά Κρικέτ.

Η υπόθεση αυτή είναι διαφορετική από την έρευνα που διεξάγεται για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Ο 34χρονος Ρεντά Κρικέτ, πρώην ληστής, συνελήφθη την Πέμπτη στο προάστιο Βουλώνη-Μπιλανκούρ. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι αποτράπηκε σχέδιο επίθεσης "σε προχωρημένο στάδιο", χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία. Τουφέκια, μεταξύ τους καλάσνικοφ, και εκρηκτικά βρέθηκαν σε διαμέρισμα σε άλλο προάστιο.

Χθες, ο 32χρονος Γάλλος Ανίς Μπ., γεννημένος στο προάστιο Μοντρέιγ της και κάτοικος στο διαμέρισμα Βαλ-ντε-Μαρν που συνορεύει με το Παρίσι συνελήφθη στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο Ανίς Μπ. είχε διαμείνει στη Συρία και θεωρείται ότι είχε ως αποστολή από το ΙΚ να διαπράξει επίθεση στη Γαλλία μαζί με τον Ρεντά Κρικέτ, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας.

Πυρομαχικά βρέθηκαν στο Ρότερνταμ μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική εισαγγελία υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία έκδοσής του έχει αρχίσει.

"Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, κατασχέθηκαν τηλέφωνα, κάρτες SIM, σκληροί δίσκοι, χρήματα, πυρομαχικά και ναρκωτικά", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας Βιμ ντε Μπρουν. "Δεν βρέθηκε κανένα εκρηκτικό", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

"Οι άλλοι τρεις ύποπτοι ανακρίνονται από τους ολλανδούς ερευνητές", μετά τη σύλληψή τους επίσης στο Ρότερνταμ, όπου διενεργήθηκαν αρκετές κατ΄ οίκον έρευνες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο άνδρες 43 και 47 ετών, αλγερινής καταγωγής. 

Δύο άνδρες, οι Αμπντεραμάν A. και Ραμπάτ Α. συνελήφθησαν την Παρασκευή στο κέντρο των Βρυξελλών, κατηγορούνται για "συμμετοχή στη δράση τρομοκρατικής οργάνωσης" και προφυλακίστηκαν.

Παρότι η υπόθεση αυτή είναι διαφορετική από την έρευνα για τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, διαπιστώθηκαν ωστόσο σχέσεις μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση