GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατρούγκαλος: Το ΔΝΤ ευθύνεται για την καθυστέρηση στην ψήφιση του ασφαλιστικού

Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα ξεκινήσει και η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ, είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατ...


Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα ξεκινήσει και η διαδικασία καταβολής του εφάπαξ, είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε παράλογες και εκτός της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού τις απαιτήσεις που προβάλλει το ΔΝΤ.

O κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», με τον Κώστα Μπλιάτκα, στο «Πρακτορείο 104,9 FM», απέδωσε την καθυστέρηση της καταβολής τού εφάπαξ, το οποίο εκκρεμεί από το 2013, στον μαθηματικό τύπο που είχαν ορίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χαρακτηρίζοντάς τον λανθασμένο και πρακτικά ανεφάρμοστο.

«Για να αλλάξει ο μαθηματικός τύπος πρέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όσο δεν ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχουμε καθυστέρηση», σημείωσε ο υπουργός.

Επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν στα χέρια τους το σχέδιο για το ασφαλιστικό από τις 4 Ιανουαρίου και απέδωσε τις ευθύνες για την καθυστέρηση κυρίως στο ΔΝΤ.

«Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ψήφιση του ασφαλιστικού. Οφείλεται κυρίως στο ΔΝΤ και στις παράλογες απαιτήσεις που προβάλλει» είπε ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους ήταν και παραμένει σκληρή, αλλά -όπως τόνισε- θα μπορούσε να είχε καταλήξει εδώ και καιρό αν δεν ήταν αυτή τη στάση του ΔΝΤ.

«Ο Μάρτης δεν μπορεί να φύγει χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο», διαβεβαίωσε ο υπουργός και τόνισε ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι συμμερίζονται τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει πολιτικό πρόβλημα σε περίπτωση που η κυβέρνηση υποχωρήσει και δεχτεί την περικοπή των κύριων συντάξεων ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτεί απαιτήσεις που δεν απορρέουν από τη συμφωνία του Ιουλίου. «Εμείς θα μείνουμε σταθεροί σ΄ αυτό το θέμα, η νέα μείωση των συντάξεων δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, θα έχει ένα σημαντικό υφεσιακό αποτέλεσμα στο σύνολο της οικονομικής ζωής» είπε.

Εξάλλου, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η σκληρή στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα έχει καμφθεί εξαιτίας και της πίεσης που δέχεται η χώρα από το προσφυγικό, σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η αξιολόγηση και το προσφυγικό είναι μεν δύο ζητήματα διακριτά, αλλά –όπως τόνισε- δεν μπορεί να μη λάβει κανείς υπόψη πόσο μεγάλη δυσκολία έχει η χώρα στο να αντιμετωπίσει αυτές τις προσφυγικές ροές.

Ακούστε το ηχητικό:

1 σχόλιο

  1. ΤΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ..ΤΙ ΑΛΕΞΗΣ !

    Αλήθεια θα πάει κανείς φυλακή για τον ΟΠΑΠ;

    Τον πούλησαν 652 εκατ. ευρώ και σε δύο μήνες τα κέρδη της εταιρείας είναι 455.8 εκατ.
    «Δεν πουλάς χαρίζεις!» ... Απολαύστε τον Σαμαρά τι έλεγε στην ΔΕΘ για τον ΟΠΑΠ.

    «Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα.
    Αντώνης Σαμαράς.
    (…)σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των - συνολικά - 652 εκατ. ευρώ!
    Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ σε τόσο χαμηλή τιμή;
    Τελικά δεν τον πούλησαν τον ΟΠΑΠ, απλά τον έκαναν δώρο στον κύριο Μελισσανίδη ο οποίος βέβαια πανηγυρίζει για την αγορά του ΟΠΑΠ αφού μέσα σε δύο μήνες του αποφέρει κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ.

    Την ώρα, δε, που η φοροεπιδρομή εναντίον ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιωτών βρίσκεται σε πλήρη έξαρση πρωτοφανούς, μάλιστα, αγριότητας, τέτοιες περιπτώσεις αλλά και πλήθος άλλων ενεργειών κυβερνητικών παραγόντων δεν μπορεί πλέον να αφήνουν αδιάφορο κανέναν.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση Μιλτ. Βαρβιτσιώτη ότι, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν για τα ακίνητά τους, ας τα πουλήσουν…
    Θα λογοδοτήσει κανείς γιαυτό το έγκλημα;

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ‘’ΑΣΤΕΡΑ’’ ΚΑΙ ΤΑ ‘’ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ?‘’
    Ο Τσίπρας κάποτε αποτιμούσε στο 1 δισ. τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τώρα τον πούλησε 400 εκατ. ευρώ

    Πριν μεταλλαχθεί σε θλιμμένο εφαρμοστή του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας σπουδαίος επαναστάτης, τέτοιος που έμοιαζε έτοιμος να συντρίψει τον καπιταλισμό ανά τον πλανήτη.
    Στις 19 Απριλίου του 2013, μιλώντας στη Βουλή
    Με βάση τα ως τώρα γνωρίζουμε, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία, όχι των παιγνιομηχανημάτων, του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, υπήρξε προσφορά που άγγιξε τα 1,9, ο Αστέρας αποτιμάται 1 δις. Μόνο αυτά δηλαδή κοντά στα 4 δις. Μόνο τα 4 από τα 15 που έχετε εδώ κοντά στα 4 δις. Ενώ εσείς τα έχετε αποτιμήσει και τα 15 στα 2,557 δις.
    Τι ακριβώς κάνετε; Τι ακριβώς κάνουν οι κύριοι του Ταμείου και δεν μας δίνουν και τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στην εκτίμηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου που πάτε να την ξεπουλήσετε όπως-όπως και όσο-όσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση