GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεργασία για το ενεργειακό αποτύπωμα των κτιρίων...

Δήλωση της προέδρου της ΚΤΥΠ ΑΕ Ιωάννας Κοντούλη σε σχέση με δημοσιεύματα για «Σύμφωνο Συνεργασίας» μεταξύ της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» κ...

Δήλωση της προέδρου της ΚΤΥΠ ΑΕ Ιωάννας Κοντούλη σε σχέση με δημοσιεύματα για «Σύμφωνο Συνεργασίας» μεταξύ της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» και της Περιφέρειας Αττικής.
Η συμβολή της ΚΤΥΠ ΑΕ για τον περιορισμό του ενεργειακού αποτυπώματος των κτιριακών υποδομών της Περιφέρειας Αττικής είναι απαραίτητη. Δημόσια κτίρια, λόγω «ηλικίας», κακής συντήρησης και σχεδιασμού, τα οποία μάλιστα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα, κατασπαταλούν φυσικούς πόρους, βλάπτουν το περιβάλλον, υπονομεύουν το μέλλον. Αλλά και αυτά που πρόκειται να κτισθούν, θα πρέπει να προσαρμοσθούν στη νέα εποχή.
Είναι ευχάριστα συνεπώς τα περί “Συμφώνου Συνεργασίας” δημοσιεύματα που αντανακλούν τέτοιες θετικές προθέσεις. Θα ήταν, όμως, ακόμα πιο ευχάριστο και κυρίως χρήσιμο να σχεδιαστεί από κοινού ένας οδικός χάρτης - ο οποίος θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του και τον υπό επαναπροσδιορισμό των ελαχίστων απαιτήσεων του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες και στην συνέχεια να ιεραρχηθούν και να επιλεγούν οι παρεμβάσεις βελτίωσης για τα υφιστάμενα κτίρια που στεγάζουν παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, αλλά και να τεθούν τα σύγχρονα πλαίσια σχεδιασμού και για νέα βιώσιμα δημόσια κτίρια.
Από ό,τι φαίνεται βούληση υπάρχει, σύντομα πιστεύω θα φτάσει και η ώρα για μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση