GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας... πολύ παραδοσιακός εβραϊκός γάμος στο Ισραήλ

Η γαμήλια τελετή είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα της ζωής ενός συντηρητικού πιστού της εβραϊκής θρησκείας. Όταν δε αυτή αφορά τα πιο...


Η γαμήλια τελετή είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα της ζωής ενός συντηρητικού πιστού της εβραϊκής θρησκείας. Όταν δε αυτή αφορά τα πιο εξέχοντα μέλη της κοινότητας, το γεγονός αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Την προηγούμενη Τρίτη χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν για τον γάμο του εγγονού του ραβίνου της κοινότητας της χασιδικής δυναστείας Tzanz, στην παραλιακή πόλη Netanya του Ισραήλ.

Τα μέλη των οικογενειών καταφτάνουν με άμαξες που τις σέρνουν άλογα. Το γλέντι που διαρκεί μια εβδομάδα φθάνει στο αποκορύφωμά του με την παραδοσιακή τελετή των επτά ευλογιών και οι καλεσμένοι μάρτυρες του γάμου είναι χιλιάδες. Ο καθαυτό γάμος τελείται υπό τη σκιά ενός ειδικού κουβουκλίου που ονομάζεται “huppah”. Οι εορτασμοί συνεχίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο με πετάσματα όπου οι άνδρες και οι γυναίκες κάθονται χωριστά.

Αρχικά η νύφη κάθεται στην πλευρά των γυναικών. Η νύφη πλησιάζει την πλευρά των ανδρών καλεσμένων του γάμου για να πραγματοποιηθεί ο χορός Mitzvah, όπου μέλη των δύο οικογενειών και τιμώμενοι προσκεκλημένοι ραβίνοι καλούνται να χορέψουν ενώπιον της νύφης, ενώ χορεύουν και με τον γαμπρό.
Οι συντηρητικοί πιστοί της εβραϊκής θρησκείας συνιστούν περίπου το 8% του πληθυσμού, όταν το Ισραήλ έχει 8,5 εκατομμύρια κατοίκους. Παραμένουν αυστηρά πιστοί στις επιταγές της θρησκείας τους και συμμορφώνονται απόλυτα τόσο σε ό,τι αφορά τις παραδοσιακές ενδυμασίες, όσο και τις παραδοσιακές πρακτικές.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση