GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία και ΗΠΑ τα συμφώνησαν: Δε θα κοντράρονται δημόσια για τη Συρία

Στη συμφωνία να μην «αντιπαρατίθενται (...) δημόσια» προχώρησαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του, Σε...


Στη συμφωνία να μην «αντιπαρατίθενται (...) δημόσια» προχώρησαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ενημέρωσε ο πρώτος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι δυο δυνάμεις (ΗΠΑ και Ρωσία) κατέληξαν ακόμη ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ο οποίος θα παρακολουθεί ποιοι παραβιάζουν την εκεχειρία στη Συρία. Ο μηχανισμός θα εγγυάται ότι κανείς άλλος (των δυο δυνάμεων περιλαμβανομένων) δεν θα παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός, εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους, δηλαδή το Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία).

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο Κέρι σημείωσε πως συζήτησε με τον Λαβρόφ και οι δυο χώρες είναι σε συμφωνία. «Θα καταγράφουμε κάθε καταγγελία παραβίασης και θα εργαστούμε ακόμη περισσότερο τώρα για να δημιουργηθεί μια δομή που θα μας βοηθήσει να εγγυηθούμε πως οι αποστολές θα είναι πράγματι αποστολές εναντίον του Μετώπου Υποστήριξης ή αποστολές εναντίον του Ι.Κ.», είπε.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. «Πράγματι είναι ακριβές να λεχθεί ότι επιτεύχθηκε απτή πρόοδος τις τελευταίες ημέρες και αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να διασφαλίσουμε πως η πρόοδος αυτή θα αποκτήσει πιο μόνιμη φύση, και επιτυγχάνοντας αυτό θα είναι δυνατόν για εμάς να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη», σημείωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Κέρι: Η προσφυγική κρίση είναι πρόβλημα παγκόσμιας τάξεως

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης το σηκώνει η Ευρώπη και η ΕΕ, το χαρακτήρισε όμως πρόβλημα «παγκόσμιας τάξεως». «Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η κρίση των προσφύγων είναι παγκόσμια (...). Δεν πρόκειται για μια πρόκληση για την περιοχή (...). Είναι μια δοκιμασία για όλους μας», επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση