GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς να μετατρέψεις τα παλιά κουτιά από παπούτσια σε κάτι χρήσιμο

Εσύ τι κάνεις τα παλιά κουτιά από παπούτσια; Λογικά η απάντηση σου είναι η ίδια με την δική μου, τα χρησιμοποιείς για να αποθηκεύεις τ...


Εσύ τι κάνεις τα παλιά κουτιά από παπούτσια; Λογικά η απάντηση σου είναι η ίδια με την δική μου, τα χρησιμοποιείς για να αποθηκεύεις τα παπούτσια σου φυσικά. Δυστυχώς όμως, αν έχεις κόλλημα με τα παπούτσια, σαν εμένα, η τακτική της αποθήκευσης τους μέσα στα κουτιά τους οδηγεί πολύ γρήγορα στο αδιαχώρητο μέσα στη ντουλάπα. Οπότε τι κάνεις; Λογικά αγοράζεις μία παπουτσοθήκη από το IKEA και πετάς τα κουτιά. Λάθος!!!

Αντί να πετάξεις τα κουτιά, σου έχω 5 πανέξυπνους τρόπους να τα χρησιμοποιήσεις, δημιουργώντας κάτι το χρήσιμο, όμορφο και πρακτικό, που πέρα απ'όλα τα οφέλη θα σου χαρίσει και την ανεκτίμητη χαρά της δημιουργίας. 

1. DIY συρταριέρα από κουτιά παπουτσιών 


Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ ξεμένω συνέχεια από χώρους για να βάζω τα πιο πολύτιμα πράγματα μου. Και φυσικά αναφέρομαι στα ( ψεύτικα ) κοσμήματα μου, τα μανό μου, τα κοκαλάκια μου και ένα σωρό άλλα μικροαντικείμενα που μαζεύω από μικρό κορίτσι και...κακά τα ψέμματα...δεν πρόκειται να πετάξω ποτέ!

Η παραπάνω DIY συρταριέρα είναι μία έξυπνη κατασκευή που θα σου λύσει τα χέρια και θα σου κοστίσει σχεδόν τίποτα

Τι χρειάζεσαι :
  • 4 σκληρά κουτιά παπουτσιών ίδιου μεγέθους ( ή και παραπάνω, ανάλογα το μέγεθος τους )
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Διακοσμητικό αυτοκόλλητο ντυσίματος τετραδίων
Πώς το φτιάχνεις :

Κόψε το ένα από τα τοιχώματα σε 2 από τα καπάκια των κουτιών ( εικόνα 1 & 2 ). Θα τα χρησιμοποιήσεις ως τα πλαϊνά τοιχώματα της κύριας κατασκευής ( δες εικόνα 9 )
Κόψε όλα τα τοιχώματα από την βάση ενός κουτιού και πέτα τα ( εικόνα 4 & 5 ). Αυτό που θα απομείνει ( δλδ ο πάτος του κουτιού ) θα το χρησιμοποιήσεις ως τον πάτο της κύριας κατασκευής ( δες εικόνα 6 )
Πάρε τα κομμάτια που έφτιαξες στο πρώτο βήμα και ακούμπα στο πάγκο εργασίας σου έτσι ώστε να κοιτάνε το ένα το άλλο και η πλευρά τους χωρίς τοίχωμα ( αυτό που έκοψες στο πρώτο βήμα ) να κοιτάει προς τα εσένα. Πάρε το κομμάτι που έφτιαξες στο δεύτερο βήμα και τοποθέτησε το ανάμεσα τους έτσι ώστε να ακουμπάει στο πάτωμα ( δες εικόνα 6 ). Κόλλησε το στη θέση του
Επανέλαβε το πρώτο βήμα (εικόνα 7 & 8), μόνο που αυτή τη φορά κόψε όλα τα τοιχώματα και το κομμάτι που θα προκύψει, τοποθέτησε ως πλάτη στη κατασκευή του 3ου βήματος. Κόλλα το στη θέση του ( από την εικόνα 6 θα πρέπει να φτιάξεις την εικόνα 9 )
Πάρε ένα ακόμα καπάκι από τα κουτιά και κόλλησε το ως έχει επάνω από την κατασκευή σου ( εικόνα 10 )
Πάρε 3 βάσεις από τα κουτιά και χρησιμοποίησε τα ως συρτάρια ( εικόνα 11 )
Κόλλα στα "συρτάρια" ότι εσύ θες ως χερούλια ( εικόνα 12 )

2. Πολυφορτιστής κινητών και συσκευών


Και ποιος δεν έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους άπειρους φορτιστές των διάφορων κινητών, tablet κτλπ της οικογένειας; Αυτή η πανέξυπνη κατασκευή θα σου λύσει αυτό το πρόβλημα μια και καλή.

Οδηγίες δεν έχουμε αφού η παραπάνω εικόνα τα λέει όλα. Απλά φρόντισε να προσθέσεις και τα υπέροχα ταμπελάκια με το όνομα του κάθε μέλους της οικογένειας σου ή με το όνομα της κάθε συσκευής, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ξέρεις ποιο καλώδιο είναι για τι.

3. DIY θήκη για στυλό και μολύβια 


Πανεύκολο στη κατασκευή του και ότι πρέπει για τα στυλό των παιδιών, αυτή η κατασκευή το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κουτί παπουτσιών και αρκετά ρολά από χαρτί τουαλέτας. Τοποθέτησε τα κολλητά το ένα στο άλλο και είσαι έτοιμη. Φυσικά άμα θέλεις μπορείς να ντύσεις τα ρολά με αυτοκόλλητο τετραδίων για να τα ομορφύνεις και να τα κάνεις πιο σκληρά/ανθεκτικά.

4. Κουτί κοσμημάτων 


Αυτή η κατασκευή μοιάζει λίγο με την πιο πάνω, από την άποψη πως χρειάζεσαι ένα κουτί παπουτσιών ( το οποίο πρέπει να είναι όμορφο εξωτερικά, αλλιώς ντύσε το ) και μερικά ρολά από χαρτιά τουαλέτας, τα οποία πρέπει σίγουρα να ντύσεις με διακοσμητικό αυτοκόλλητο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ όμορφο και άκρως κοριτσίστικο κουτί όπου μπορείς να τοποθετείς τα βραχιόλια σου ή το ρολόι σου μαζί με ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

5. Κουτί για κορδέλες 


Εντάξει, μπορεί να μην σε ενδιαφέρει αυτή η κατασκευή, ή ακόμα και να μην καταλαβαίνεις καν τι είναι ή για ποιο λόγο μπορεί να θέλει κανείς κάτι τέτοιο. Μπορώ να σου πω όμως μετά βεβαιότητος πως υπάρχουν αρκετά "gift freaks" εκεί έξω, και ναι, είμαι και εγώ ένα από αυτά. Έχω πάθος με τα δώρα, είτε μου τα δίνουν ή τα δίνω εγώ, δεν έχει σημασία. Μου αρέσει πάρα, μα πάρα πολύ να ασχολούμαι προσωπικά με τα δώρα που κάνω στους ανθρώπους μου.

Πέρα από την επιλογή του δώρου, αφιερώνω πολύ χρόνο για το περιτύλιγμα και εδώ είναι που βοηθάει η πιο πάνω κατασκευή. Μου δίνει τη δυνατότητα να έχω όλες μου τις κορδέλες περιτυλίγματος, συγκεντρωμένες και οργανωμένες, και...με κάνει να νοιώθω ακόμα πιο όμορφα όταν προετοιμάζω ένα δώρο.

Αν είσαι και εσύ σαν εμένα, και σου αρέσει να βάζεις λίγο από τον εαυτό σου στα δώρα που προσφέρεις στους ανθρώπους σου, τότε είμαι σίγουρη πως θα εκτιμήσεις πολύ αυτό το DIY κουτί για κορδέλες.

Για περισσότερες ιδέες

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση