GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το χρονικό της αεροπειρατείας (φαρσοκωμωδίας) στη Λάρνακα. ΒΙΝΤΕΟ

Τερματίστηκει η αεροπειρατεία στο αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών που προσγειώθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας θέτοντας ...


Τερματίστηκει η αεροπειρατεία στο αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών που προσγειώθηκε το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας θέτοντας σε συναγερμό τις κυπριακές αρχές. Ήδη οι περισσότεροι από τους επιβάτες έχουν ελευθερωθεί μετά από διαπραγμάτευση της αστυνομίας με τον δράστη, ενώ οι λόγοι για την ενέργεια του φαίνεται  να είναι προσωπικοί.
Όπως αναφέρει το sigmalive.com,o 27χρονος αιγυπτιακής καταγωγής Ιμπράϊμ Σαμάχα, απαίτησε να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή γραμμένη στα Αραβικά στην Κύπρια σύζυγο του, κάτοικο του χωριού Ορόκλινης με την οποία έχει αποκτήσει 4 παιδιά.
Οι Αρχές επικοινώνησαν με την Κύπρια γυναίκα την οποία μετέφεραν στο αεροδρόμιο προκειμένου να συνομιλήσει με τον δράστη, ενώ μαζί της έχει και ένα ανήλικο παιδί.
Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο αεροσκάφος βρίσκονται συνολικά 18 άτομα ανάμεσα τους και το πλήρωμα, χωρίς ωστόσο να είναι επιβεβαιωμένες οι συγκεκριμένες πληροφορίες.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αιγύπτιος αεροπειρατής είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, με τον Ιμπραχίμ Σαμάχα να είναι επικεφαλής του τμήματος Διατροφικής Υγείας.

Δεν είχε εκρηκτικά πάνω του ο αεροπειρατής, ο οποίος νωρίτερα παραδόθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακος.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης διαπιστώθηκε ότι τα "πυρομαχικά" ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. Είχαμε μια τέτοια υποψία είπε ο κ. Κασουλίδης, αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα.
Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι είχαν φτάσει από την Αίγυπτο στο αεροδρόμιο της Πάφου Αιγύπτιοι κομάντος και διαπραγματευτής, γνώστης της αραβικής γλώσσας. Τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.
Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι ο αεροπειρατής παραδόθηκε, αφού η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά του για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση