GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούλογλου: Δεν θα πέσουμε από το ασφαλιστικό. Από άλλα ίσως πέσουμε

Του Σ. Κούλογλου. Η συζήτηση για τις δυνατότητες και τα ελλείμματα της αριστεράς στη κυβέρνηση, είναι επείγουσα. Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλ...

Του Σ. Κούλογλου.

Η συζήτηση για τις δυνατότητες και τα ελλείμματα της αριστεράς στη κυβέρνηση, είναι επείγουσα. Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλα ευρωπαϊκά παραδείγματα για να αντλήσουμε πείρα από αυτά, ούτε για να τα για συγκρίνουμε με το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει όμως μια πλούσια, πρόσφατη εμπειρία από αριστερά κόμματα της Λατινικής Αμερικής που είναι ιδιαίτερα διδακτική.

Φυσικά, οι διαφορές ανάμεσα στις χώρες της «πίσω αυλής» των ΗΠΑ και την Ελλάδα, που τείνει να γίνει η πίσω αυλή των Βρυξελλών και του Βερολίνου, είναι δεδομένες. Όπως άλλωστε, από την ανεπτυγμένη Αργεντινή μέχρι την πάμφτωχη Βολιβία, και οι διαφορές ανάμεσα στις λατινοαμερικανικές χώρες. Υπάρχει όμως ένα κοινό στοιχείο, Ευρώπης - Λατινικής Αμερικής που συνδέει άλλωστε όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα της αριστεράς στον νότο (Podemos και Μπλόκο της Αριστεράς) και την περιφέρεια (Σιν Φέιν) της Ευρώπης:ότι όλα ανδρώθηκαν και βρέθηκαν στην εξουσία τις δύο πρώτες δεκαετίες του 2000, ως απάντηση στις καταστροφικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.

Σήμερα όμως στη Λατινική Αμερική, η αριστερά χάνει έδαφος. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στη Βενεζουέλα υπέστη μια μεγάλη ήττα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο αριστερός περονισμός ηττήθηκε το 2015 στην Αργεντινή, που στρέφεται προς τα δεξιά. Στη Βραζιλία σημειώνεται έντονη οικονομική και πολιτική κρίση, ενώ στον Ισημερινό ξεκίνησαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της αριστερής κυβέρνησης Κορέα, που είχε αναδειχθεί στην εξουσία ακριβώς χάρις σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Ακόμη και ο Έβο Μοράλες, η πιο γνήσια, ηγετική φυσιογνωμία αυτής της ταλαιπωρημένης από τον ιμπεριαλισμό και τις ξένες επεμβάσεις ηπείρου, έχασε την προηγούμενη εβδομάδα την πρώτη εκλογική αναμέτρηση της καριέρας του: το δημοψήφισμα που θα του έδινε μια ακόμη τέταρτη θητεία στην Βολιβία, μετά την λήξη της σημερινής, το 2019.

Αυτές οι εκλογικές ήττες μοιάζουν αρχικά ανεξήγητες. Η διακυβέρνηση της περονικής αριστεράς στην Αργεντινή, έβγαλε τη χώρα από το χάος της χρεοκοπίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ούγκο Τσάβες και το κόμμα του ήταν οι πρώτοι που ενδιαφέρθηκαν για τους απόκληρους της Βενεζουέλας, μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης τους από την ολιγαρχία της χώρας. Αν και δεν είχαμε να κάνουμε με το θαύμα που περιέγραφαν τα διεθνή ΜΜΕ, η Βραζιλία έκανε βήματα μπροστά επί Λούλα. Ή μήπως δεν ήταν ο Ραφαέλ Κορέα που αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, έδιωχνε από την χώρα τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ και αναδιαπραγματευόταν με επιτυχία την ρύθμιση του χρέους του Ισημερινού;

Mάλιστα, σε όλες σχεδόν τις προηγούμενες περιπτώσεις, η αντιπολίτευση ήταν και παραμένει διασπασμένη, ένα ετερόκλιτο μείγμα χωρίς ιδέες και δυναμική. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Βενεζουέλα. Αυξάνοντας τις ψήφους της μόνο κατά 400 χιλιάδες, η αντιπολίτευση κέρδισε πράγματι μια μεγάλη εκλογική νίκη, γιατί το κόμμα του Τσάβες έχασε 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους! Οι περισσότεροι από τους απογοητευμένους πολίτες δεν ψήφισαν την αντιπολίτευση, αλλά πήγαν για ψάρεμα.

Ο κοινός παρονομαστής των αποτυχιών είναι ότι τα κόμματα της αριστεράς δεν ήταν έτοιμα ή και δεν μπόρεσαν να κυβερνήσουν αποτελεσματικά. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ξανά η Βενεζουέλα. Παρά τις δυσκολίες και τις εξωτερικές επεμβάσεις, η μπολιβαριανή επανάσταση είχε πάντοτε δείξει την αποφασιστικότητά της να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των πολιτών της Βενεζουέλας. Στις 26 Ιανουαρίου του 2015, η πολύ ουδέτερη Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (ECLAC) ανακοίνωσε ότι, στη χώρα, το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε από 25,4 % σε 32,1 % μεταξύ του 2012 και 2013!! Η κυβέρνηση απέτυχε γιατί δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την φτώχεια και την εγκληματικότητα καθώς και να διαχειριστεί αποτελεσματικά την οικονομία. Συχνά, οι καλές προθέσεις οδηγούν στη κόλαση. Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Ελλάδα.

Ένα παράδειγμα

Έχω μια πολύ πρόσφατη, προσωπική εμπειρία για αυτό. Ένα πολύ στενό συγγενικό μου πρόσωπο έπρεπε να κάνει μια πολύ δύσκολη και δαπανηρή επέμβαση στον πνεύμονα. Η έγκριση έχει δοθεί από το νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν και από το ΙΚΑ, αλλά χρειαζόταν να εγκριθεί από το ΚΕΣΥ, το αρμόδιο όργανο παρά τω υπουργείω Υγείας. Επρόκειτο για κακοήθη όγκο και η υπόθεση ήταν επείγουσα. Έμαθα όμως ότι το ΚΕΣΥ από καιρό δεν ενέκρινε καμία, ούτε καν τις πιο επείγουσες επεμβάσεις.

Σε μια κανονική χώρα, και τέτοια πρέπει να γίνει επί αριστεράς, δεν θα έπρεπε να μεσολαβήσει κανείς. Αλλά επειδή πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου τηλεφώνησα στον ανώτατο παράγοντα που (δεν) θα έπρεπε να ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις, κανονικά ρουτίνας. Τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας. Όχι για να ζητήσω ρουσφέτι, η υπόθεση χρειαζόταν τυπική έγκριση, αλλά για να ρωτήσω πότε θα έβγαινε η απόφαση. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου με παρέπεμψε στον αναπληρωτή υπουργό του υπουργείου. Δεν μου είπε λεπτομέρειες, αλλά κατάλαβα ότι ακόμη και οι τυπικές αρμοδιότητες έχουν καταληφθεί από τους υπουργούς.

Έτσι τηλεφώνησα στον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος μου είπε ότι δεν ήξερε πότε θα βγει απόφαση γιατί ο προηγούμενος πρόεδρος του αρμοδίου οργάνου, του ΚΕΣΥ, ο κ. Σκανδαλάκης, παλιότερα βουλευτής της ΝΔ, είχε παραιτηθεί και το όργανο του υπουργείου Υγείας δεν συνεδρίαζε. Εξεταζόταν η περίπτωση να υπογράφει ο υπουργός του υπουργείου Υγείας αντί του προέδρου του ΚΕΣΥ, αλλά τίποτα δεν είχε αποφασιστεί ακόμη. Κάπως έτσι κατέληξα να τηλεφωνήσω στον υπουργό του υπουργείου Υγείας, ο οποίος επίσης δεν ήξερε αν και πότε θα λυθεί το τόσο δύσκολο αυτό πρόβλημα, το οποίο συνοψίζεται στην εξής κρίσιμη ερώτηση: πώς και πότε θα συμφωνήσουμε ποιον θα βάλουμε πρόεδρο του ΚΕΣΥ;

“Η καλύτερα: είναι πράγματι αυτό υπουργείο Υγείας; Πώς είναι δυνατόν να αφήνουμε εκατοντάδες ανθρώπους, χιλιάδες μαζί με τις οικογένειες τους, να αγωνιούν για τη ζωή τους; Τι θα γίνει αν στο διάστημα που επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος, κάποιοι πεθάνουν από την καρδιά τους ή ο καρκίνος τους κάνει μετάσταση; Και αν δεν βρήκε άκρη κάποιος που είχε την δυνατότητα να μιλήσει με τον υπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου «Υγείας», πώς θα βρουν άκρη οι απλοί πολίτες; Μετά από εβδομάδες αγωνίας διορίστηκε πρόεδρος του ΚΕΣΥ που έδρασε γρήγορα, υπογράφοντας εκατοντάδες εγκρίσεις. Αλλά πόσους ανθρώπους απογοητεύσαμε;

Και δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση. Δεκάδες αποφάσεις λιμνάζουν, ενώ θα έπρεπε να είχαν ήδη υλοποιηθεί σε έργα για την ανακούφιση της οικονομίας και της κοινωνίας. Η νομοθεσία για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία θα έπρεπε να είχε εγκριθεί και τεθεί σε εφαρμογή από πέρυσι, τον Ιανουάριο του 2015, με την ανάληψη της εξουσίας. Δεν μπορεί ο κάθε νέος υπουργός να ανακαλύπτει ξανά την Αμερική, επανεξετάζοντας ακόμη και τις αποφάσεις του προηγούμενου, συντρόφου υπουργού. Αν, παραδείγματος χάριν, στο Κέντρο Κινηματογράφου άλλαξε η διοίκηση και δεν υπάρχει νέα – ή υπάρχει αλλά το ξανασκέπτεται γενικώς το θέμα – και έτσι σταματήσει η χρηματοδότηση μιας ταινίας αυτό δημιουργεί οικονομικά προβλήματα και μεγάλη κοινωνική και πολιτική δυσαρέσκεια. Και τα παραδείγματα είναι εκατοντάδες.

Τι μπορεί και πρέπει να κάνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση δεν έχει την δυνατότητα να ακυρώσει το μνημόνιο. Θα μπορούσε όμως να καταργήσει σε 6 μήνες τις λίστες αναμονής στο ΙΚΑ, τις ουρές στις Εφορίες και όλα τα γραφειοκρατικά βασανιστήρια που ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες. Nα επιβάλλει αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια στις λίστες των εγχειρήσεων στα νοσοκομεία. Να δείξει ότι ενδιαφέρεται και κάνει αλλαγές εκεί που οι άλλοι αδιαφορούσαν επιδεικτικά. Αυτούς που κανονικά δεν θα είχαν δικαίωμα να ομιλούν, αλλά τους κάνουμε μάγκες σιγά – σιγά, καθώς οι πολίτες αρχίζουν να πιστεύουν ότι είμαστε μία από τα ίδια. Σε αυτό το έδαφος ευδοκιμεί η, κατά τα άλλα ευτελής, προπαγάνδα περί μετακλητών υπαλλήλων. Και οι ευθύνες είναι τεράστιες:αν η κυβέρνηση αποτύχει, η ελληνική αριστερά θα υποστεί μια στρατηγική ήττα ανάλογη με αυτήν μετά της δεκαετίας του ’40, όταν από την εποποιία της εθνικής αντίστασης οδηγήθηκε στον εμφύλιο πόλεμο.

Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από το ασφαλιστικό…

Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από το ασφαλιστικό, που όλοι καταλαβαίνουν ότι κάποια δραστικά και οδυνηρά μέτρα χρειάζεται να ληφθούν. Ούτε ίσως από το προσφυγικό, που άλλοι μας φόρτωσαν. Θα πέσει επειδή, από απειρία, ανικανότητα ή απλώς εγκληματική αδιαφορία, δεν μπορούμε να λύσουμε τα απλούστερα προβλήματα του κόσμου, όπως την προεδρία των κάθε ΚΕΣΥ. «Όταν είμαστε στην αντιπολίτευση, το βασικό είναι να παράγουμε ιδέες που δημιουργούν ελπίδες και να τις ενσαρκώνουμε», έγραφε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας Aλβάρο Γκαρσία, σε ένα σχετικό αφιέρωμα του Monde Diplomatique για τις ήττες της αριστεράς. «Στην εξουσία, όλα αυτά είναι αναγκαία, αλλά πρέπει επίσης να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε την οικονομία. Η απάντηση των επαναστατών της Λατινικής Αμερικής στην πρόκληση αυτή, θα καθορίσει τη μοίρα τους».

* Αποσπάσματα από την εισήγηση του Στέλιου Κούλογλου στην συζήτηση με θέμα«H Αριστερά στην κυβέρνηση: ποιες προοπτικές για το 2016;» που διοργανώθηκε από την κίνηση «Κοινωνία Πρώτα». Συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, ο πρώην βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

5 σχόλια

  1. Πριν πανηγυρίσεις, καλό είναι να σκέφτεσαι πρώτα......

    Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, υποχρέωσε τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριο Συναδινό, να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας....

    Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωκοινοβουλίου, που ένας ευρωβουλευτής αποβάλλεται από την αίθουσα..... Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε πει πως «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι, είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».....

    Ο Μαρτιν Σουλτς είπε πως «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπερκεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός...Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει».

    Θεωρώ απόλυτα υποκριτική τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κλείνει τα σύνορα, παρανομεί και καταπατά τα δικαιώματα των προσφύγων αλλά επικαλείται την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για αυτό που είπε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής...

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μοιάζει να ενοχλείται από φασιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών....

    Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε κανένα πρόβλημα να στηρίξει τους νεοναζί στην Ουκρανία... Σήμερα, με αφορμή τους πρόσφυγες, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάτσει σούζα στον ισλαμοφασίστα Ερντογάν, ο οποίος – προφανώς, κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- δεν παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα....

    Κάποιοι πανηγυρίζουν για την αποπομπή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από την αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Λάθος τους....

    Όπως έχει καταντήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι τίλος τιμής να σε πετάνε έξω από το ευρωκοινοβούλιο....

    Και ο Σουλτς πέταξε έξω τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, δεν πέταξε τον «αριστερό» Παπαδημούλη που είναι χλιαρός, μετρημένος και ανύπαρκτος. Ο αντιευρωπαϊσμός φουντώνει -και στην Ελλάδα-, οπότε η Χρυσή Αυγή θα έχει όφελος από την αποπομπή του βουλευτή της....

    Σε λίγες ημέρες, κανείς δεν θα θυμάται γιατί ο Σουλτς έβγαλε έξω τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.... Αυτό που θα θυμούνται είναι πως ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενόχλησε το ευρωκοινοβούλιο. Αλλά κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους.... Ούτε να σκεφτούν μπορούν...... Πανηγυρίστε, πανηγυρίστε.... Και μετά δεν θα ξέρετε από πού σας ήρθε.....

    Πιτσιρίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσίρκο, παράγκα, φίρμα γκρέκα
    τέμπο, μουργέλα, αγγαρεία
    γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
    ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία
    γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
    ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία.

    Μασκαρά, Γκρέκο μασκαρά
    μασκαρά, Γκρέκο Τσιπρα γαμήσι που θα ΦΑΣ..

    Μάτσο αμάκα καπιτάλε
    σκάρτο, τανάλια, πολιτσία
    φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο
    περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία
    φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο
    περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία συριζαλε μασκαραντε

    Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά...

    Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
    φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
    μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
    τρόμπα, φιγουρα, σαχλαμάρα κι άρπα κόλλα.

    Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά...


    ΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΩΛΌΠΑΙΔΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΊΣΑΙ ΚΆΤΙ... ΜΑΛΑΚΑ ΤΣΙΠΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
    είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου
    για το καλό μου

    Είδα τα δέντρα που σκαρφάλωνα κομμένα
    σε φορτηγό τα όνειρά μου φορτωμένα
    για το καλό μου

    Είδα το δάσκαλο να με χτυπάει με ζήλο
    είδα τα χέρια μου πρησμένα από το ξύλο
    είδα τα νεύρα μου σιγά σιγά να σπάνε
    με καλοσύνη και στοργή να με χτυπάνε

    Για το καλό μου για το καλό μου
    ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
    πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου
    και είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μου
    στην ηρεμία για να βρω τον εαυτό μου

    Είδα να κόβουν τη μπουκιά για τη μπουκιά μου
    ρούχα να φτιάχνουν απ’ τα ρούχα τα παλιά μου
    για το καλό μου

    Είδα τη μάνα μου να κλαίει απελπισμένα
    είδα το γέρο μου να φεύγει για τα ξένα
    για το καλό μου

    Είδα τους φίλους μου να σκίζονται για μένα
    είδα να θέλουν να ξεκόψω από σένα
    είδα χαράματα να με τραβάν στο τμήμα
    για να γλιτώσω το κελί να πω το ποίημα

    Για το καλό μου για το καλό μου
    ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
    πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου
    και είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μου
    στην ηρεμία για να βρω τον εαυτό μου

    Για το καλό μου για το καλό μου
    έχει μουδιάσει το κορμί και το μυαλό μου
    ενέσεις χάπια ηλεκτροσόκ για το καλό μου
    σήμερα πήρανε νεκρό τον διπλανό μου
    ενώ παλεύω για να βρω τον εαυτό μου
    κι έχω κρυμμένο το σουγιά για το καλό μου....!!!!!!


    ΆΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΊΤΕ ΣΥΡΙΖΕΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λένε πως είμαι γκαντέμης
    Παλιοκουμούνι, ανάρχας
    Χωρίς αιτία φρικάρω
    Και άλλα πολλά εμπριμέ

    Πιάσαν τα πόστα κοθώνια
    Όλα τα ξέρουν, ξεράδια
    Κι ήρθανε λέει να μας σώσουν,
    Που να μη σώσουνε ποτέ

    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και μαλάκες
    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και χαζούς

    Μου ‘ρχεται ρεύμα τριάντα
    Του τηλεφώνου σαράντα
    Νερό και νοίκι εξήντα
    Και τα κοινόχρηστα δεκαεφτά

    Γύρω σαΐνια κανάγιες
    Τρώνε με δέκα μασέλες
    Θέλουν βρεμένη σανίδα
    Και τους φερόμαστε κι ευγενικά

    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και μαλάκες
    Να δεις που κάποτε
    Θα μας πούνε και χαζούς

    Κάνω εξετάσεις για κήλη
    Όσοι γιατροί, τόσες γνώμες
    Γρίπη, συκώτι, στομάχι
    Πάω στο ΙΚΑ με βρίσκουν καλά

    Άστα να πάνε στο διάλο
    Κάθε καρέκλα και χάχας
    Όλα πηγαίνουν στο φούντο
    Κι αυτοί εκεί τη λιλής το χαβά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε άνθρωποι που είστε μέσα στο ΜΑΞΊΜΟΥ και δίπλα ΣΤΟΝ Τσίπρα αφήστε τον να ενηλικίωθη...Ο νεαρός ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ τώρα τελευταία πιάνετε πολύ αδιάβαστος σε πολλά θέματα ΚΑΙ εσείς δύστυχος οι συμβουλάτορες του τελείως ΑΝΊΚΑΝΟΙ...

    Δεν καταλαβαίνουν οι οικοδομικοί δολοφόνοι από ιδεολογίες, ούτε πιστεύω προσωπικά ότι υπάρχουν σήμερα το 2016.... Η Ευρώπη δυστυχώς ήταν και είναι ΡΑΤΖΙΣΤΙΚΗ και φασιστική
    παράόλο της συμπόνια που εκβραζουν στα συμπόσια τους την οποία την εκβραζουν από φόβο διότι είναι θέμα χρόνου ΠΙΑ να δεχτούν τρομακτικές επιθέσεις στην πόλης τους... Έχουν παλικάρια οι μουσουλμάνοι δεν είναι διατεθειμένοι να πάθουν το ολοκαύτωμα του Χίτρελ
    ούτε το ολοκαύτωμα τον Αμερικανών 3.000.0000 τρία εκατομμύρια νεκρούς Βιετναμέζου άφησαν στο Βιετνάμ ΟΙ ειρηνιστές Αμερικάνοι... Και δεν είδαν ακόμα ΤΊΠΟΤΑ Η ΑΡΦΙΚΗ βράζει , στην Λιβύη ,Αλγερία , Μαρόκο κ.τ.λ..έχουν μαζευτεί 8.000.000 εκατομμύρια άνθρωποι που ετοιμάζονται να μπουν στης βίλες τους και να τους ΦΑΝΈ....

    Η αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει ΤΊΠΟΤΑ να πει η να δώσει απλώς βάζει τα ΜΜΕ να μας λένε παντού σε όλα τα ΜΜΕ ότι προσλαβαν Συριζανελ 500 κομματικούς τους φίλους!!!!ΣΙΓΆ τα αυγά....Οι μετακλητοί υπάλληλοι ήταν ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ πάντα οι έμπιστοι τον αρχόντων μας , αδέλφια, ξαδέλφια, μανάδες πατεράδες γιοι και κόρες...δηλαδή τι θέλανε ο Τσίπρας να πάρει (σύμβουλο του) την Σία Κοσιώνη πρώην σύζυγο του ΑθλητικόΔημοσιογράφου Μιχάλη Λεάνη και σημερινή σύντροφο του Κώστα Μπακογιάννη;;...Αυτά είναι βλακείες του ΣΚΑΙ και του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎ ΠΡΌΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΆΣ Νέας Δημοκρατίας του ΑΔΩΝΙ και του νεοφιλελε ΘΕΟΧΑΡΗ...

    Τα σύνορα τα έκλεισαν, ΕΕΕ τώρα είναι ευκαιρία ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΔΑΣΜΟΊ...Διαφορετικά θα λέτε ότι είστε ολυμπιακός ΆΛΛΑ δεν θα παίζει κάνεις Ελληνας..Να παίζουν και ξένοι αλλά τρις η δυο η τέσσερις...ΦΙΦΑ θέλουν να κάνουν τα έθνη...Η λογική των δυτικών κοινωνιών είναι ο ανταγωνισμός, ο διαγωνισμός, αλλά και το ΧΡΉΜΑ πάνω από όλα....Αυτό δηλαδή που ενσαρκώνει την ψευδαίσθηση, της κοινωνικής ανόδου, ένα είδος ουτοπίας...αυτό που ζούμε σήμερα ..την ανάπτυξη!!!!!...Εκπροσωπεί, λοιπόν, την τέλεια μεταφορά τον καρτέλ (( δημοκρατίας της αγοράς το λένε ΑΥΤΟΊ))....

    Αλλά πάνω απ’ όλα, το ποδόσφαιρο είναι αγγελιαφόρος του τι θα συμβεί και εκτός ποδοσφαίρου, δηλαδή της αποκλειστικής κυριαρχίας της παγκοσμιοποίησης, και πιο συγκεκριμένα, πιστεύω πως η ΦΙΦΑ είναι κάθε αυτή η μεταφορά που προαναγγέλλει αυτή την αυτοανακηρυγμένη, αποκλειστική ((παγκόσμια κυριαρχία)))....Σε καμία άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα η παγκοσμιοποίηση δεν είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο..... Ακόμα και ο πιο μικρός ποδοσφαιρικός σύλλογος θα υπάγεται σε μια προκαθορισμένη εξουσία που εδρεύει στην Ελβετία και ονομάζεται ΦΙΦΑ...Η ΗΠΑ, Η ΕΚΤ, Η ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΈΝΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΊΟΥ...

    Είναι βέβαια ένα παράξενο είδος παγκόσμιας διακυβέρνησης...Μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας...
    Που θα εξουσιάζει και να αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα το τι συμβαίνει σε όλους τους υπόλοιπους τομείς... ΘΑ είναι μια αυτοανακηρυγμένη διακυβέρνηση- μια μικρή ομάδα ανθρώπων που λένε: «εμείς είμαστε δημοκρατία» ΧΩΡΙΣ κανένα έλεγχο στη χρήση των πόρων, με εκλογές λιγότερο ή περισσότερο τίμιες, γενικά ενός τρόπου λειτουργίας που προμηνύει την εξέλιξη της μελλοντικής παγκόσμιας δικτατορίας.....Πρόκειται για έναν τεράστιο μηχανισμό για ξέπλυμα χρήματος, που θα συναντιούνται η εγκληματική οικονομίας με την νόμιμη οικονομία....

    Για να το πω πιο απλά ...Επιστρέφουμε στον συντεχνιασμό του Μεσαίωνα κατά κάποιο τρόπο. Είναι το τέλος των Κρατών, τα οποία θα αντικατασταθούν από παγκόσμιες εταιρείες , που με τη σειρά τους θα συγχωνευθούν μια μέρα, ή θα αντικατασταθούν και αυτά από μια παγκόσμια δικτατορία....πιστεύω λοιπόν πως θα υπάρξει στο μέλλον ακόμα περισσότερη βία και τρομοκρατία...

    Το χειρότερο όμως που μπορώ να φανταστώ είναι ένας- ιερός πόλεμος, όπου θα έρχονται αντιμέτωπες θρησκευτικές ομάδες ανθρώπων αντί για χώρες ..θα πολεμούν, οι μουσουλμάνοι με χριστιανούς , με ιουδαίους κλπ. Κάτι τέτοιο θα ήταν τρομερό...Και που Δυστυχώς ΕΚΕΊ ΜΑΣ ΠΆΝΕ ΜΕ ΦΌΡΑ..για να επιτύχουν την Παγκόσμια Δικτατορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση