GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θέλει το «κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων» η Μέρκελ

Τη μη διατήρηση στα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της φράσης που αναφέρεται στο «κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων...


Τη μη διατήρηση στα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της φράσης που αναφέρεται στο «κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων», καθώς θα δικαίωνε τις μέχρι τώρα ενέργειες της Αυστρίας, αναμένεται να υποστηρίξει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, όπως επιβεβαιώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τις ίδια πηγή, ενώ μέχρι χθες είχε επικρατήσει η αυστριακή θέση για σαφή αναφορά στα συμπεράσματα στο πλήρες κλείσιμο του διαδρόμου, όπως φαίνεται και από το προσχέδιο των συμπερασμάτων που έχει διαρρεύσει, συντονισμένες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τη Γερμανίδα Καγκελάριο και από την ελληνική κυβέρνηση είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξει η βάση διαπραγμάτευσης.
Ως εκ τούτου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της Συνόδου, οι βασικές προτεραιότητες σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να συνεχίσει η Ελλάδα τις εργασίες ολοκλήρωσης των hotspots, να φέρει αποτελέσματα η επιχείρηση του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο, να δεχθεί η Τουρκία την επανεισδοχή των παράτυπων μεταναστών πριν από την 1η Ιουνίου και να ξεκινήσει μια διαδικασία επανεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση