ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Κούρδοι της Συρίας: Σε "εδαφική" κι όχι "εθνοτική" βάση το νέο κράτος

Share it:

Οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν σήμερα την εγκαθίδρυση μιας ομόσπονδης περιφέρειας στις ζώνες που ελέγχουν στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι τους στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Το ομοσπονδιακό σύστημα εγκρίθηκε για την περιοχή Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) - Βόρεια Συρία", δήλωσε ο Σιχανούκ Ντίμπο, αξιωματούχος του PYD, που είναι το κύριο κουρδικό κόμμα στη Συρία, έπειτα από σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Ρμέιλαν στη βορειοανατολική Συρία.

Εντός της ημέρας θα συσταθούν συμβούλια, αποστολή των οποίων θα είναι να προσδιορίσουν το περίγραμμα της περιοχής αυτής και τη φύση του συστήματος αυτού, διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι.

Η ένωση τριών κουρδικών "καντονιών" (Αφρίν, Κομπάνι και Τζαζιρέ) - εκτός των περιοχών που κατέκτησαν πρόσφατα οι κουρδικές δυνάμεις στον συριακό βορρά - αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα προς την αυτοδιάθεση. Ωστόσο οι Κούρδοι γνωστοποιούν ότι το σχέδιό τους στηρίζεται σε "εδαφική" κι όχι "εθνοτική" βάση, έχοντας εκπροσώπους του αραβικού πληθυσμού και άλλων μειονοτήτων στις περιοχές αυτές.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες ότι δεν θα αναγνωρίσουν τη δημιουργία μιας ενιαίας και αυτόνομης κουρδικής περιοχής στη Συρία, στην οποία αντιτίθεται επίσης η γειτονική Τουρκία.

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε αμέσως ότι η απόφαση αυτή δεν έχει κανένα νομικό ή πολιτικό αντίκτυπο.

Share it:
Reactions:

Άλλες Χώρες

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση