GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ευρωπαίοι ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ στην Τουρκία...

Oι 28 της Ευρώπης κατέληξαν σε μεταξύ τους συμφωνία - πρόταση προς την Τουρκία, τώρα τον λόγο έχει η Τουρκία για την επίτευξη ή μη συμ...


Oι 28 της Ευρώπης κατέληξαν σε μεταξύ τους συμφωνία - πρόταση προς την Τουρκία, τώρα τον λόγο έχει η Τουρκία για την επίτευξη ή μη συμφωνίας.
Τη συμφωνία των χωρών της ΕΕ για την κοινή στάση που θα κρατήσουν στις συνομιλίες με την Τουρκία ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπετέλ.
“Βασικό στοιχείο είναι, να αναστείλει τελείως η Τουρκία την παράνομη μετανάστευση προς τα ελληνικά νησιά” δήλωσε η καγκελάριος Α. Μέρκελ σημειώνοντας πως η Ευρώπη θα έρθει πιο κοντά στην Τουρκία. Όπως είπε, αμέσως μετά το δείπνο των “28”, “η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και θα πρέπει να δοθούν τα μέσα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση”.

Η κ. Μέρκελ είπε επίσης πως στη Σύνοδο συζητήθηκε και το θέμα των άλλων εναλλακτικών δρόμων προς την Ευρώπη και πως όλη Ευρώπη θα παρακολουθεί πολύ στενά το ζήτημα. “Τα ζητήματα αυτά θα πρέπει να τα επεξεργαστούμε. Βρισκόμαστε στην αρχή” είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: “Όσον αφορά την Τουρκία, πρέπει να συζητήσουμε για τη χρηματοδότηση της Τουρκίας, την απελευθέρωση της βίζα και το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε το πρωί. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να πάμε πιο κοντά στην Τουρκία και φυσικά, όλοι δεσμευόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση”.
Για την συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε πως ευελπιστεί “να καταλήξουμε σε ένα κοινό ανακοινωθέν ΕΕ – Τουρκίας” σημειώνοντας: “Βασικό στοιχείο είναι, να αναστείλει τελείως η Τουρκία την παράνομη μετανάστευση προς τα ελληνικά νησιά, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν οι διακινητές μεταναστών. Κάθε αίτηση θα πρέπει να εξετάζεται σε μεμονωμένη βάση, κάτι πολύ δύσκολο από πλευράς διοικητικής μέριμνας, όμως θα πρέπει όλα τα κράτη μέλη να συνεισφέρουν - και φυσικά και η Γερμανία - ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας ελπίζουμε, να μπορέσουν να συνεργαστούν όλες οι αρχές της Ευρώπης, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση”.

Οι δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελάριου, Βέρνερ Φάιμαν με το τέλος της Συνόδου Κορυφής

«Έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας, έχουμε κοινή θέση, μένει να συμφωνήσει και η Τουρκία».
Αυτή τη δήλωση έκανε μεταξύ άλλων πριν από λίγο στη βελγική πρωτεύουσα ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν με το πού βγήκε από τη Σύνοδο Κορυφής, που ολοκληρώθηκε στη 1.18.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση