GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Ανέκριναν με βασανιστήρια τον Ιταλό φοιτητή που δολοφονήθηκε

Ανάκριση και μάλιστα για πολλές μέρες είχε υποστεί ο Ιταλός φοιτητής που βρέθηκε δολοφονημένος στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με αποκλειστικές...


Ανάκριση και μάλιστα για πολλές μέρες είχε υποστεί ο Ιταλός φοιτητής που βρέθηκε δολοφονημένος στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ιατροδικαστές που τον εξέτασαν βρήκαν στο σώμα σημάδια από βασανιστήρια.

Ο φοιτητής, Τζούλιο Ρεγκένι, έφερε σημάδια όπως καψίματα από τσιγάρα, τα οποία είχαν γίνει στη διάρκεια διαδοχικών ημερών. Τα βασανιστήρια αυτά χρησιμοποιούνται συχνά από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, ο άτυχος φοιτητής βρισκόταν υπό ανάκριση για περίπου 7 ημέρες πριν την ημέρα που δολοφονήθηκε.

Τα ευρήματα αυτά είναι η ισχυρότερη ένδειξη μέχρι τώρα πως ο Τζούλιο Ρεγκένι δολοφονήθηκε από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Στο παρελθόν, το υπουργείο Εσωτερικών έχει απορρίψει κατηγορίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Ρεγκένι, 28 ετών, εξαφανίστηκε στις 25 Ιανουαρίου, κατά την πέμπτη επέτειο της εξέγερσης που οδήγησε στον τερματισμό της 30χρονης διακυβέρνησης της Αιγύπτου από τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Ρεγκένι είχε γράψει επικριτικά άρθρα για την αιγυπτιακή κυβέρνηση, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα που τα δημοσίευσε.

Το διαμελισμένο πτώμα του φοιτητή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, ο οποίος έκανε έρευνα για την άνοδο των ανεξάρτητων εργατικών συνδικάτων μετά την εξέγερση του 2011, βρέθηκε σε ένα χαντάκι στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου στις 3 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση