GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μητρότητα τιμωρείται ενώ οι μπαμπάδες παίρνουν και μπόνους!

Ιδού λοιπόν ένα σημαντικό παράδοξο που δείχνει ότι η ανισότητα των φύλων στην εργασία, ακόμη και στις... προηγμένες χώρες καλά κρατεί: ...


Ιδού λοιπόν ένα σημαντικό παράδοξο που δείχνει ότι η ανισότητα των φύλων στην εργασία, ακόμη και στις... προηγμένες χώρες καλά κρατεί: όταν μια γυναίκα που μόλις έγινε μαμά, επιστρέψει στη δουλειά της μετά τη γέννα, τουλάχιστον 1 στους 2 συναδέλφους της θα την αντιμετωπίσουν με καχυποψία, σίγουροι ότι πλέον εκείνη ενδιαφέρεται λιγότερο για τη δουλειά της. Αντίθετα, όταν ένας άνδρας που μόλις έγινε μπαμπάς γυρίσει στη δουλειά του, όλοι θα τον αντιμετωπίζουν καλύτερα, πιστεύοντας ότι η εργατικότητα του και η υπευθυνότητα του έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Αυτά τα απογοητευτικά αποτελέσματα έδειξε μια έρευνα της εταιρείας Fawcett Society που έγινε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών Ενώσεων (TUC), της Μεγάλης Βρετανίας.
Τα πορίσματα της μελέτης είναι ακόμη πιο απογοητευτικά αφού δείχνουν ότι οι γυναίκες που γίνονται μητέρες πριν τα 33 τους χρόνια, έχουν περίπου 15% χαμηλότερη αμοιβή σε σχέση με τις γυναίκες συναδέλφους τους που δεν έχουν παιδιά.
«Η μητρότητα τιμωρείται ενώ οι μπαμπάδες παίρνουν μπόνους και αυτό είναι ακόμη μια πολύ ισχυρή τάση στον εργασιακό τομέα» αναφέρει η Fawcett Society.
Η μελέτη έδειξε ότι το 46% των Βρετανών πιστεύει ότι οι γυναίκες ασχολούνται λιγότερο με τη δουλειά τους όταν αποκτήσουν μωρό. Αντίθετα μόλις το 11% πιστεύει ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τους μπαμπάδες. Επιπλέον το 29% πιστεύει ότι ένας νέος μπαμπάς είναι πλέον πιο αφοσιωμένος στη δουλειά του. Αντίθετα μόλις το 8% πιστεύει κάτι τέτοιο για τις γυναίκες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση