GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συσκευή που βοηθάει τους τυφλούς

Η Toyota εξελίσσει μία συσκευή που μπορεί να φορεθεί από τυφλούς και άτομα με εξασθενημένη όραση, η οποία θα τους βοηθά να κινούνται πι...


Η Toyota εξελίσσει μία συσκευή που μπορεί να φορεθεί από τυφλούς και άτομα με εξασθενημένη όραση, η οποία θα τους βοηθά να κινούνται πιο εύκολα.
Πρόκειται για το Project BLAID και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και ελεύθερης κινητικότητας. Η συσκευή θα βοηθήσει να καλυφθούν κενά από τη χρήση μπαστουνιών, σκυλιών και βασικών συσκευών GPS, παρέχοντας στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες για τον περιβάλλοντα χώρο. Φοριέται γύρω από τους ώμους και θα βοηθά τους χρήστες να προσανατολίζονται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε κτίρια γραφείων και εμπορικά κέντρα, ή να αναγνωρίζουν στοιχεία της καθημερινότητας όπως τουαλέτες, κυλιόμενες σκάλες, σκαλιά και πόρτες.
Η συσκευή θα εφοδιάζεται με κάμερες που ανιχνεύουν τον περιβάλλοντα χώρο και επικοινωνούν πληροφορίες μέσω ηχείων ή μοτέρ δόνησης. Οι χρήστες, με τη σειρά τους, θα μπορούν να συνεργάζονται με τη συσκευή μέσω φωνητικής αναγνώρισης και διακοπτών. Η Toyota σχεδιάζει να ενσωματώσει τεχνολογίες χαρτογράφησης, αναγνώρισης αντικειμένων και αναγνώρισης προσώπου.
Στο πλαίσιο του Project BLAID, η Toyota λανσάρει μία καμπάνια εμπλοκής εργαζομένων που καλεί μέλη της ομάδας από όλη την εταιρεία να υποβάλλουν βίντεο με συνήθη σημεία εσωτερικού χώρου. Τα βίντεο αυτά θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια από τους προγραμματιστές του Project BLAID για να «διδάξουν» τη συσκευή να αναγνωρίζει καλύτερα αυτά τα σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση