GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η "Εφημερίδα των Συντακτών" καρφώνει (και εκνευρίζει) τον Λαλιώτη για τα μυστικά ραντεβού περί ΣΥΡΙΖΑ...

«Μυστική συνάντηση» φέρεται να είχαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" με την υπογραφή του Δ. Κουκλουμπέρη, ο...


«Μυστική συνάντηση» φέρεται να είχαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" με την υπογραφή του Δ. Κουκλουμπέρη, ο Κωστας Λαλιώτης και ο Δημήτρης Ρέππας. Στόχος της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου ήταν η προσέγγιση ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου ο οποίος έχει προτείνει και τη συμμετοχή του ΣΥΙΖΑ στην όλη διαδικασία. Στο ραντεβού αυτό, αναφέρει η εφημερίδα, δόθηκε το έναυσμα της έναρξης του διαλόγου μέσω επιστολών. Η ημέρα αυτή ήταν και εκείνη που η Φ. Γεννηματά απέστειλε σε Παπανδρέου και Θεοδωράκη τις σχετικές επιστολές.
Το πιο ενδιαφέρον δεν είναι η πληροφορία περί συνάντησης, για την οποία άλλωστε ο ίδιος ο Κ. Λαλιώτης δίνει με δήλωσή του μια πιο ... αποδραματοποιημένη εκδοχή λόγω της παλαιάς φιλίας του με τον Δ. Ρέππα, αλλά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα βγάζει στη σέντρα τον Κ. Λαλιώτη, εκνευρίζοντάς τον, για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρώην υπουργός στη δήλωσή του αναφέρει ότι «ο Δημήτρης Ρέππας είναι φίλος μου εδώ και 45 χρόνια έξω και πέρα από τις πολιτικές συγκυρίες και ανεξάρτητα από τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας στην πολιτική και με δεδομένες τις διαχρονικές φιλικές, προσωπικές και οικογενειακές μας σχέσεις, οι συναντήσεις μας δεν αποτελούν είδηση και πολύ περισσότερο δεν συνιστούν ''μυστικά ραντεβού'' και ''παρασκηνιακές ζυμώσεις''».

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Λαλιώτη έχει ως εξής:

Με αφορμή το δημοσίευμα της «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» με τίτλο «Κεντρο-Αριστερά Σενάρια» και υπότιτλους «Κεντρο-Αριστερά Μυστικά Ραντεβού» και «σενάρια μελλοντικής σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ», με αναφορές για «συναντήσεις του Κώστα Λαλιώτη με τον Δημήτρη Ρέππα» ο Κώστας Λαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1. Η Φώφη Γεννηματά, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει αποσαφηνίσει και πριν τις εκλογές και μετά από αυτές ότι η Κεντροαριστερά ως δημοκρατική, μεταρρυθμιστική προοδευτική ευρωπαϊκή δύναμη έχει το δικό της αυτόνομο λόγο, που σηματοδοτεί τις δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας, του Ριζοσπαστικού Κέντρου, της ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας.

Η Κεντροαριστερά έχει τη δική της αυτόνομη στρατηγική με συγκεκριμένες θέσεις και πρωτοβουλίες, με σαφείς οριοθετήσεις τόσο ως προς το νεοφιλελευθερισμό και το συντηρητισμό της Δεξιάς και το δήθεν μεταρρυθμιστικό προσωπείο της Ν.Δ. όσο και ως προς τον δογματικό και αδιέξοδο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τις αποτυχημένες πολιτικές του και τους επικίνδυνους πειραματισμούς του, ως προέκταση της παραδοσιακής αριστεράς, ως μετεξέλιξη της κομμουνιστικής αριστεράς.

Σύμφωνα με αυτές τις πολιτικές, ιδεολογικές και προγραμματικές οριοθετήσεις το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Κεντροαριστερά ως πόλος αναφοράς δεν μπορούν και δεν πρόκειται να γίνουν δεκανίκι και ουρά είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Είναι σε όλους γνωστό ότι συμφωνώ απολύτως με αυτή την θέση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης όπως την έχει διατυπώσει η Φώφη Γεννηματά σε συνδυασμό με όλες τις μετεκλογικές πρωτοβουλίες της για μια δυναμική και θετική προοπτική της Κεντροαριστεράς με αυτόνομο λόγο, με αυτοδύναμη στρατηγική, με ουσιαστική και αποφασιστική παρέμβαση.

3. Ποιο αναλυτικά και ποιο συγκεκριμένα οι πολιτικές μου θέσεις για το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την Κεντρο-Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές και σαφέστατες και έχουν αποτυπωθεί σε δημόσιες παρεμβάσεις μου (βλέπε ανάρτηση στα «nea.gr» και άρθρο του στην Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 12 Σεπτεμβρίου 2015, με τίτλο «ΕΛΠΙΔΕΣ ή ΛΕΠΙΔΕΣ;»).

Κατά συνέπεια τα δημοσιεύματα για «παρασκηνιακές ζυμώσεις» και για «μυστικά ραντεβού» για την Κεντρο-Αριστερά και για «μελλοντική σύμπραξη με το ΣΥΡΙΖΑ» είναι ευφάνταστα σενάρια, αναντίστοιχα με την αλήθεια.

4. Ο Δημήτρης Ρέππας είναι φίλος μου εδώ και 45 χρόνια έξω και πέρα από τις πολιτικές συγκυρίες και ανεξάρτητα από τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας στην πολιτική.

Με δεδομένες τις διαχρονικές φιλικές, προσωπικές και οικογενειακές μας σχέσεις, οι συναντήσεις μας δεν αποτελούν είδηση και πολύ περισσότερο δεν συνιστούν «μυστικά ραντεβού» και «παρασκηνιακές ζυμώσεις».

….. Ψυχραιμία παιδιά….

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση