GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρταετοί και Κούλουμα με τους πρόσφυγες στο Ελληνικό - ΦΩΤΟ

Μια γεύση της Καθαράς Δευτέρας, πήραν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ελληνικό. Η Κοινωνική Κουζίνα "Ο άλλος άνθρωπος", ο Σύ...

Μια γεύση της Καθαράς Δευτέρας, πήραν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ελληνικό. Η Κοινωνική Κουζίνα "Ο άλλος άνθρωπος", ο Σύλλογος Σενεγαλέζων στην Αθήνα και πλήθος αλληλέγγυων γιόρτασαν τα Κούλουμα παρέα με τους πρόσφυγες, έφαγαν Σαρακοστιανά και χόρεψαν στους ρυθμούς αφρικανικού συγκροτήματος, ενώ τα παιδιά, με ζωγραφισμένα πρόσωπα και ντυμένα αποκριάτικα, έπαιζαν τριγύρω.

Χαρταετοί σηκώθηκαν στο συννεφιασμένο ουρανό, ενώ ο κόσμος παρά το τσουχτερό κρύο και τον αέρα, περίμενε υπομονετικά να σερβιριστεί έξω από την αίθουσα αφίξεων του παλιού αεροδρομίου.
Εντυπωσιακή παραμένει η συνεισφορά του κόσμου που συνεχώς φέρνει τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια για τους πρόσφυγες. «Ο κόσμος έρχεται με διάφορα πράγματα και ενώ τους λέμε "αφήστε τα εδώ και θα τα τακτοποιήσουμε εμείς", θέλουν να κάτσουν και να βοηθήσουν, δεν φεύγουν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αλληλέγγυα, Μαίρη Ηλιάδη.

Ο Τζακ, 24 χρονών από την Αγγλία, βρίσκεται εδώ και τρεις βδομάδες στην Ελλάδα με την ολλανδική οργάνωση "Μπόουτφλιχτελιγκ" (Bootvluchteling). Πρώτα στην πλατεία Βικτωρίας, μετά στο λιμάνι του Πειραιά, τώρα στο Ελληνικό. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια προσφορά στη ζωή μου», περιέγραψε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από γιαγιάδες που έρχονται και φέρνουν μια σακούλα από το παντοπωλείο, μέχρι επιχειρηματίες που προσφέρουν κούτες με τρόφιμα και χυμούς». «Είναι συγκλονιστικό και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση», προσέθεσε ο Τζακ.

Είναι μια πολύχρωμη και χαρούμενη μέρα, στη μουντάδα που επιφύλαξε η κακοκαιρία, για την νέα κοινότητα που δημιουργείται στο παλιό αεροδρόμιο. Αρκετοί μεταφραστές διευκολύνουν την επικοινωνία ντόπιων και ξένων, ο Κώστας από τον "'Αλλο 'Ανθρωπο" τραγουδά Σαββόπουλο και πολλοί τον συνοδεύουν με παλαμάκια.
Δείτε τις φωτο εδώ:









Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση