GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για μετωπική αλλά με μικρές προσδοκίες η Νέα Δημοκρατία στο Συμβούλιο Αρχηγών

Σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ από τη ΝΔ, με τα στελέχη της να επιμένουν ότι η κυβέρνηση και ο «μοιραίος πρωθυπουργός» έχει απολέσει το λεγ...


Σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ από τη ΝΔ, με τα στελέχη της να επιμένουν ότι η κυβέρνηση και ο «μοιραίος πρωθυπουργός» έχει απολέσει το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» μετά την παραδοχή των μυστικών ραντεβού με τον Σταύρο Ψυχάρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε πως «η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα», επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δε διαθέτει κύρος ούτε εντός ούτε εκτός των συνόρων.
Μέσα σε αυτό το κλίμα έντονης αμφισβήτησης και με πολλά γαλάζια στελέχη να βλέπουν πίσω από την πολωτική ρητορική Τσίπρα προσπάθεια να προετοιμάσει τυχόν προσφυγή στις κάλπες, έκλεισε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι προσδοκίες στη Συγγρού πάντως, όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό παραμένουν πολύ χαμηλές.
Οι θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συμβούλιο της Παρασκευής, πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως του κόμματος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Τα στελέχη της Συγγρού που μετείχαν στη συνεδρίαση εμφανίστηκαν από επιφυλακτικά μέχρι... διατεθειμένοι για βέτο στο ενδεχόμενο να έχει στη φαρέτρα του βέτο ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τόνισαν πως «πρέπει να αποφευχθούν κινήσεις απομόνωσης της χώρας», ενώ το ίδιο μήνυμα διαβίβασε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι έξι βασικές θέσεις που προκρίνει η ΝΔ επικεντρώνονται κυρίως στη διαχείριση της υπάρχουσας ασφυκτικής κατάστασης αλλά και στην αποτροπή νέων προσφύγων και μεταναστών να ξεκινήσουν το ταξίδι προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
-Άμεση αξιοποίηση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
-Προετοιμασία εντός μίας εβδομάδας όλων των απαραίτητων φυλασσόμενων ανοιχτών αλλά και κλειστών χώρων προσωρινής διαμονής με σωστή γεωγραφική κατανομή στην Επικράτεια.
-Διασφάλιση του βέλτιστου συντονισμού ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.
-Διασφάλιση ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.
-Αξιοποίηση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών πόρων και αίτημα για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
-Ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και για τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος.
Το προσφυγικό και οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα τεθούν επί τάπητος προς ενημέρωση και των βουλευτών στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που συγκαλείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι.
Πέραν αυτού ωστόσο, αναλυτική ενημέρωση θα γίνει και για τα εσωκομματικά της ΝΔ ενόψει τόσο της κατάρτισης του κυβερνητικού προγράμματος όσο και του Συνεδρίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν βουλευτές από τις «τάσεις» τόσο των «καραμανλικών», όσο και των «σαμαρικών» απέναντι στις πρωτοβουλίες της νέας ηγεσίας και το άνοιγμα στις όχθες του Ποταμιού και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που πραγματοποίησε «γενναιόδωρα» ο κ. Μητσοτάκης στο Συνέδριο του Ποταμιού το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση