GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιβύη: Φόβοι για δεκάδες αγνοουμένους μετά το ναυάγιο βάρκας που μετέφερε πρόσφυγες-μετανάστες

Υπάρχουν φόβοι ότι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες αγνοούνται αφού η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοικτά της Λιβύης, γνωσ...


Υπάρχουν φόβοι ότι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες αγνοούνται αφού η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοικτά της Λιβύης, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου του πολεμικού ναυτικού της χώρας κι ενώ καταγράφονται ενδείξεις μιας ραγδαίας αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν τον επικίνδυνο διάπλου από τη Βόρεια Αφρική με προορισμό την Ευρώπη.
Νωρίτερα, Ιταλοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το λιμενικό σώμα και το πολεμικό ναυτικό της χώρας διέσωσαν 1.361 πρόσφυγες σήμερα από βάρκες και σωστικές λέμβους στη νότια Μεσόγειο.
Ο Λίβυος εκπρόσωπος τύπου, Αγιούμπ Κασέμ, είπε ότι το λιμενικό σώμα ανέκοψε την πορεία μιας βάρκας στην οποία επέβαιναν 120 πρόσφυγες ανοικτά της Σαμπράτα και επίσης διέσωσε 32 ανθρώπους από τη βάρκα που βυθίστηκε.
Δεν είναι προς το παρόν γνωστό πόσοι ακριβώς άνθρωποι αγνοούνται.
Περισσότεροι από 16.000 ανθρώποι έχουν διαπλεύσει υπό επισφαλείς συνθήκες τη Μεσόγειο από χώρες της Βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία τους τρεις πρώτους μήνες του 2016, περίπου 6.000 περισσότεροι σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση