GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Δυνατοί είμαστε μόνο ως Ένωση

Τρεις μέρες πριν από το κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσφεύγει σήμερα στον πιο στενό της...


Τρεις μέρες πριν από το κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσφεύγει σήμερα στον πιο στενό της εταίρο, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να συντονίσουν από κοινού τη στρατηγική στην προσφυγική κρίση που τείνει να διαλύσει την Ένωση εις τα εξ ων συνετέθη.

Και οι δύο ηγέτες συμφωνούν ότι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία πρωτεύοντα ρόλο διαδραματίζει η Τουρκία, με την οποία οι 28 χώρες - μέλη έχουν συμφωνήσει από τον περασμένο Νοέμβριο ένα σχέδιο δράσης ύψους 3 δισεκ. ευρώ για την καλύτερη περίθαλψη των προσφύγων στην επικράτειά της και την καταπολέμηση των διακινητών.

Η επίσκεψη της καγκελαρίου στο Παρίσι κατατείνει στην συγκεκριμενοποίηση των θεμάτων, στη σύνοψη του σημείου που βρίσκονται και στην δρομολόγηση της τελευταίας φάσης των προσπαθειών αυτό το Σαββατοκύριακο ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατόν τη Δευτέρα» ανέφερε Γάλλος διπλωμάτης στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο παραδεχόμενος ότι η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. «Βερολίνο και Παρίσι θέλουν επίσης να πιέσουν την Τουρκία να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της και να κάνουν σαφές ότι οι προσπάθειες των δύο χωρών γίνονται προκειμένου όλες οι χώρες της ΕΕ να αποκτήσουν ευκαιρίες στο Συμβούλιο Κορυφής της Δευτέρας».

Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε όλα τα κράτη - μέλη να καταβάλουν κοινές προσπάθειες. «Δυνατοί είμαστε μόνο ως Ένωση» είπε στη σημερινή έκδοση της Allgemeine Zeitung και της Rhein Zeitung απαντώντας στην ερώτηση εάν η ΕΕ θα καταρρεύσει λόγω του προσφυγικού. «Η μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων είναι μια ευρωπαϊκή απόφαση που ισχύει και οι 28 χώρες γνωρίζουν πολύ καλά πιο είναι το διακύβευμα» τόνισε, παραδεχόμενη ωστόσο ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Επ’ αυτού επέκρινε την Ουγγαρία. «Η Πολωνία αναγνωρίζει τη δέσμευσή της ως προ το ποσοστό που της αναλογεί ανάμεσα στους 160.000 πρόσφυγες, όχι όμως η Ουγγαρία, κι αυτό είναι απογοητευτικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση