GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πουλά ζώα ζωολογικού κήπου στη Γάζα για να μην πεθάνουν από πείνα

Τα ζώα του ζωολογικού κήπου που διατηρεί στη Λωρίδα της Γάζας πουλά ο ιδιοκτήτης του πάρκου καθώς πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να τα ...


Τα ζώα του ζωολογικού κήπου που διατηρεί στη Λωρίδα της Γάζας πουλά ο ιδιοκτήτης του πάρκου καθώς πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να τα συντηρήσει και φοβάται ότι θα πεθάνουν από πείνα. 
 
Ο Μοχάμαντ Οουέιντα κάποτε οργάνωνε εκπαιδευτικές και οικογενειακές εκδρομές στον ζωολογικό κήπο που διατηρούσε στο Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Όμως ο πόλεμος και οι οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπισε είχαν ως αποτέλεσμα η επιχείρησή του να μετατραπεί σε μια αξιοθρήνητη "συλλογή" 15 κάτισχνων ζώων, τα οποία λιμοκτονούν.
 
"Πρέπει να τα πουλήσω για να τα σώσω" είπε ο 24χρονος Οουέιντα, καθισμένος κοντά στο κλουβί μιας τίγρης που δεν έχει φάει τίποτα εδώ και τέσσερις ημέρες.
 
Έτσι αναζητά αγοραστές πρόθυμους να τα φροντίσουν και, κυρίως, να τα... ταΐσουν.
 
Περίπου 200 ζώα, ορισμένα από τα οποία τα είχε εισαγάγει παράνομα από τις σήραγγες που συνδέουν την Αίγυπτο με το παλαιστινιακό έδαφος, έχουν πεθάνει από την πείνα στον ζωολογικό κήπο μετά τον πόλεμο των επτά εβδομάδων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, το καλοκαίρι του 2014.
 
Ο Οουέιντα ταρίχευσε 15 από τα νεκρά ζώα --όπως ένα λιοντάρι, μια τίγρη και έναν χιμπατζή-- και τα εξέθεσε για να μπορούν τα μικρά παιδιά να τα αγγίζουν και να τα χαϊδεύουν. Όμως και οι επισκέπτες πλέον είναι ελάχιστοι.
 
Όπως είπε, διαπραγματεύεται για να πουλήσει την πεινασμένη τίγρη, έναντι 23.000 δολαρίων, σε έναν κάτοικο της Γάζας που στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με την εκτροφή λιονταριών. Πουλάει όμως και άλλα, όχι τόσο επικίνδυνα ζώα, όπως μια στρουθοκάμηλο, μια χελώνα και έναν πελεκάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση