GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ειδομένη: Έφυγαν έξι λεωφορεία με πρόσφυγες

Συνολικά έξι λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη για τη Βέροια -μέχρι στιγμής - ενώ ετοιμάζεται να αναχωρήσει ακόμη ένα διώροφο λεωφο...


Συνολικά έξι λεωφορεία αναχώρησαν από την Ειδομένη για τη Βέροια -μέχρι στιγμής - ενώ ετοιμάζεται να αναχωρήσει ακόμη ένα διώροφο λεωφορείο με προορισμό την Κατερίνη.
Είκοσι λεωφορεία ήρθαν το πρωί στην Ειδομένη προκειμένου να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης στην Ημαθία και την Πιερία.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ενημέρωνε από νωρίς τους πρόσφυγες και κατέγραφε τους ενδιαφερόμενους (συνολικά 600 ως αυτή την ώρα).
Όσοι φεύγουν δηλώνουν πως θέλουν να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες έως ότου εξεταστεί το αίτημά τους για μετεγκατάσταση. "Εδώ είναι ένας αργός θάνατος. Δεν φτάσαμε ως εδώ για να κολλήσουμε στη λάσπη της Ειδομένης. Θέλω να δώσω στα παιδιά μου και την οικογένειά μου μια δεύτερη ευκαιρία" λέει ο 'Αχμεντ από το Χαλέπι της Συρίας.
"Πριν από μερικές ημέρες διαδήλωνα με τους υπόλοιπους πάνω στις γραμμές. Τώρα είμαι βέβαιος πως τα σύνορα δεν θα ανοίξουν και πρέπει επιτέλους να κάνω κάτι για μένα. Γι' αυτό αποφάσισα να φύγω" προσθέτει ο Χάσαν, φοιτητής νομικής, από τη Δαμασκό.
Έως αυτή την ώρα, μέλη της Ύπατης Αρμοστείας ενημερώνουν τον κόσμο με στόχο να κινηθεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς η διαδικασία μετακίνησής τους σε κέντρα μετεγκαταστασης, όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση