GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβλήθηκε η συνάντηση με τους δανειστές για το δημοσιονομικό

Αναβλήθηκε τελικά για αύριο, Κυριακή, η προγραμματισμένη για σήμερα στις 14.00, συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μ...


Αναβλήθηκε τελικά για αύριο, Κυριακή, η προγραμματισμένη για σήμερα στις 14.00, συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών για το δημοσιονομικό πλαίσιο.

Για την ακριβή ώρα, θα υπάρξει νέα ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Στις συναντήσεις των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο αλλά και τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο τίθενται επί τάπητος το δημοσιονομικό πλαίσιο αλλά και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με τον οδικό «χάρτη» της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, όπως το ανακοίνωσε ο κ. Κατρούγκαλος, υπάρχουν τέσσερις θεματικές ενότητες: 

- Ύψος εθνικής σύνταξης και ποσοστά αναπλήρωσης

- αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέες προτάσεις και αλλαγές που κατέθεσε η κυβέρνηση γι' αυτές τις ομάδες,

- επανυπολογισμός των συντάξεων το 2018 και ο τρόπος εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς και

- οι επικουρικές συντάξεις. 

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, "κλείδωσαν" οι πρώτες μειώσεις στις συντάξεις και συγκεκριμένα έρχεται ψαλίδι στις επικουρικές ως 25% ή ως 30%. 

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει δυο τρόπους που πρόκειται να παρουσιαστούν στους επικεφαλής των δανειστών : 

1. Κλιμακωτή μείωση στις καταβαλλόμενες επικουρικές από τα 150 ευρώ και πάνω με ποσοστά 8%, 10%, 15%, 20% και 25%. Με τον τρόπο αυτό οι περικοπές θα γίνουν ανεξάρτητα από το συνολικό ποσό που παίρνουν οι συνταξιούχοι μαζί με την κύρια ή όποια άλλη σύνταξη (θανάτου, χηρείας κ.λπ.). 

2.Μείωση μόνο των επικουρικών αλλά επί του αθροίσματος με τις κύριες συντάξεις πάνω από τα 1.000 ή τα 1.100 ευρώ. Εδώ είναι πιθανό να μην μπει κανένα όριο στα ποσά των επικουρικών που θα μειωθούν, γιατί το κριτήριο είναι το άθροισμα με την κύρια σύνταξη. 

Στο δεύτερο σενάριο, οι κύριες δεν μειώνονται (αν και μπαίνουν στο κάδρο των περικοπών). Η μείωση, αρμόδιο στέλεχος, θα αφορά μόνο τις επικουρικές που θα ξεπερνούν σε άθροισμα με την κύρια σύνταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση