GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζέιμς Γαλανός: Ο Έλληνας σχεδιαστής που έντυνε τη Νάνσι Ρίγκαν

Η Νάνσι Ρίγκαν - που πέθανε  σε ηλικία 94 ετών - θεωρούνταν από τις πιο κομψές πρώτες κυρίες των ΗΠΑ και σύμφωνα με δημοσκόπηση της G...


Η Νάνσι Ρίγκαν - που πέθανε  σε ηλικία 94 ετών - θεωρούνταν από τις πιο κομψές πρώτες κυρίες των ΗΠΑ και σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup το 1981 ήταν πρώτη στη λίστα με τις «πιο αξιοθαύμαστες γυναίκες» στη χώρα. Λεπτή, εξαιτίας της καθημερινής άσκησης, φαινόταν κατά πολύ μικρότερη από την ηλικία της, λάτρευε το κομψό ντύσιμο και εμπιστευόταν τις δημιουργίες του Ελληνοαμερικανού σχεδιαστή μόδας Τζέιμς Γκαλάνος. 
Τα φορέματα του διακρίνονταν για την απλότητα και τη θηλυκότητα τους, ενώ αρκετές δημιουργίες του εκτίθενται σε πολλά μουσεία. 
Το λευκό κεντημένο φόρεμα που επέλεξε η Νάνσι στην πρώτη δεξίωση, που δόθηκε μετά την εκλογή του Ρίγκαν το 1981, στο Λευκό Οίκο, ήταν Γκαλάνος (κεντρική φωτό). 
Η πιο ευπώλητη ταχυδρομική κάρτα στην Ουάσινγκτον απεικόνιζε την πρώτη κυρία με μια κάπα από ερμίνα του Γκαλάνος, ένα στέμμα με πετράδια και τυπωμένες δύο λέξεις «Βασίλισσα Νάνσι».Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της εποχής η Νάνσι έφερε τη λάμψη του Χόλιγουντ στο Λευκό Οίκο.
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ χορεύει με τον αγαπημένο της σχεδιαστή, σε ένα δείπνο του Λευκού Οίκου, το 1984
Ο Γκαλάνος (Γαλανός) γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, το 1925, από Έλληνες μετανάστες, με καταγωγή από τη Νάουσα.  Θεωρείται ο άρχοντας του prêt-a-porter (ετοιμοφόρετο ένδυμα). Έγινε γνωστός για τη δεξιοτεχνία του στην κοπή μοντέλων, που έραβε με ευρωπαϊκά υφάσματα από σιφόν, μετάξι, βελούδο, στόφες, χειροποίητα σταμπωτά μεταξωτά  και δαντέλες και για τα μαύρα κρεπ φορέματά του. 
Τελείωσε το Bridgeton High School στο Νιού Τζέρσεϊ και συνέχισε τις σπουδές του στο Traphagen School of Fashion της Νέας Υόρκης όπου και αποφοίτησε το 1943. Κατόπιν και για ένα χρόνο (1944-1945) εργάστηκε σαν βοηθός της Χάτι Κάρνεγκι στη Νέα Υόρκη, το 1946-1947 εργάστηκε στα στούντιο της Κολούμπια του Χόλιγουντ ως σχεδιαστής πριν κάνει το 'μεταπτυχιακό' του στο Παρίσι.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση