GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Γερμανία να φέρνει πρόσφυγες στο έδαφος της απευθείας από την Ελλάδα»

Διαμάχη ακόμη και στον συμπαγή... άξονα Γερμανίας και Αυστρίας έχει ξεσπάσει υπό το τεράστιο βάρος της προσφυγικής κρίσης. Ο Αυστριακός...


Διαμάχη ακόμη και στον συμπαγή... άξονα Γερμανίας και Αυστρίας έχει ξεσπάσει υπό το τεράστιο βάρος της προσφυγικής κρίσης. Ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ, επιτέθηκε στη Γερμανία λέγοντας ότι αν το Βερολίνο θεωρεί ότι δεν πρέπει να τεθεί ανώτατο όριο στον αριθμό των προσφύγων (κάτι που έχει κάνει η Αυστρία), τότε θα πρέπει να φέρνει απευθείας από την Ελλάδα τους πρόσφυγες στο γερμανικό έδαφος.
Μιλώντας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) ο Ντόσκοτσιλ, αντεπιτέθηκε στην Μέρκελ για την κριτική που έχει ασκήσει στην Αυστρία και τις άλλες βαλκανικές χώρες. Ενώ είπε πως με το σύστημα των ποσοστώσεων (ένα σύστημα γερμανικής εμπνεύσεως που βρήκε στήριξη στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ) η Αυστρία γίνεται «η ζώνη αναμονής αιτούντων άσυλο για ολόκληρη την Ευρώπη».
Όπως λέει ο Αυστριακός υπουργός, μια κοινή ευρωπαϊκή λύση, δεν σημαίνει ότι θα ανοίξει η Διαδρομή των Βαλκανίων και οι πρόσφυγες θα μεταφέρονται μέχρι την Κεντρική Ευρώπη. Ευρωπαϊκή λύση, διευκρινίζει ο ίδιος, «σημαίνει καταγραφή, κατανομή και επαναπροώθηση των προσφύγων, από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη της στο ARD, η Γερμανίδα καγκελάριος άσκησε σκληρή κριτική στις χώρες που κλείνουν τα σύνορα τους και βάζουν αυστηρό όριο στην εισροή προσφύγων.
Σύμφωνα με τον κ. Ντόσκοτσιλ η Αυστρία υποδέχθηκε μέσα στον περασμένο χρόνο 90.000 αιτούντες άσυλο, αριθμός ο οποίος είναι μεγαλύτερος κατά κεφαλή από εκείνον στη Γερμανία, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουν γίνει δεκτές συνολικά 217.000 αιτήσεις ασύλου, συμπεριλαμβανομένων και των 90.000 του 2015. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση