GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μεγάλη επιστροφή: Έρχονται αύριο στην Αθήνα οι θεσμοί

Την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα ήδη από αύριο Τρίτη επιβεβαιώνουν πηγές με έγκυρη πληροφόρηση από τις συνομιλίες πο...


Την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα ήδη από αύριο Τρίτη επιβεβαιώνουν πηγές με έγκυρη πληροφόρηση από τις συνομιλίες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο του Eurogroup.

Οι ίδιες πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο Γερούν Ντάισελμπλουμ για την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος τον Απρίλιο.

Ντάισελμπλουμ: Εμμένουμε στη συμφωνία του καλοκαιριού

Η προσήλωση στη συμφωνία του καλοκαιριού είναι η κοινή θέση των θεσμών και του Eurogroup, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερουν Ντάισελμπλουμ.
Ο ίδιος τόνισε στην Ελλάδα χρειάζεται μια αξιόπιστη και βιώσιμη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και τα δημοσιονομικά να βρίσκονται μεσοπρόθεσμα σε σωστή τροχιά.
"Για να τηρήσουμε τη συμφωνία του καλοκαιριού πρέπει να εξετάσουμε πόσα δημοσιονομικά μέτρα χρειάζονται, τι είδους μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει στο ασφαλιστικό", σημείωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. Προσέθεσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα ενημερώσουν το Eurogroup σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και στη συνέχεια «θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».
Σύμφωνα με κοινοτική πηγή στις Βρυξέλλες, στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να αποφασιστεί και να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα.

Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμα κάποιο κενό

Την άποψη ότι το σημερινό Eurogroup πρέπει αποφασίσει ομόφωνα την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, εξέφρασε και ο Μοσοβισί.
«Οι θεσμοί πρέπει να δείξουν σήμερα ότι έχουν κοινή άποψη για την αξιολόγηση», δήλωσε  ο επίτροπος Οικονομίας. Αυτό σημαίνει πρώτον, ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα είναι εποικοδομητικές, δεύτερον, ότι υπάρχει ακόμα ορισμένη δουλειά που πρέπει να γίνει, τρίτον, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, τέταρτον, ότι είναι αναγκαία η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα με προοπτική να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.
«Αυτή είναι η πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη την προσφυγική κατάσταση στην Ελλάδα», σχολίασε ο Γάλλος επίτροπος,  προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη κάποιο κενό και πρέπει να γίνουν κάποιες προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση