GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χειροπέδες σε σπείρα για ληστείες στη Δυτική Αττική

Πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οικίες στη Δυτική Αττική, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κ...


Πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οικίες στη Δυτική Αττική, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι και κέντρο Αθήνας) οκτώ μέλη της σπείρας, εκ των οποίων επτά άνδρες ηλικίας από 18 έως 29 ετών και μία 27χρονη γυναίκα. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο συνεργοί τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών κατά συρροή, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα μέσα (κατσαβίδια, μαχαίρια, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία και φορητούς ασυρμάτους) διέπρατταν συστηματικά ληστείες, με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, σε οικίες στην Δυτική Αττική. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εντόπιζαν οικίες και εισέρχονταν σε αυτές τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους. Στη συνέχεια, ακινητοποιούσαν τα θύματα τους, με την απειλή κατσαβιδιών ή μαχαιριών καθώς και με τη χρήση βίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, έκοβαν τα καλώδια από τις συσκευές σταθερού τηλεφώνου και τα χρησιμοποιούσαν για να τους δέσουν.
Στην συνέχεια, ερευνούσαν έρευνα των χώρων και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις, χτυπούσαν τους ενοίκους, με σκοπό να αποσπάσουν τα κοσμήματά τους καθώς και για να τους αποκαλύψουν τα σημεία που έκρυβαν χρήματα και τιμαλφή.
Παράλληλα, οι δράστες προκειμένου να μη μπορούν να τους εντοπίσουν, είχαν προμηθευτεί φορητούς ασυρμάτους για να παρακολουθούν τις συχνότητες της Αστυνομίας, ενώ κάποια από τα μέλη παρέμεναν εξωτερικά των οικιών, ως «τσιλιαδόροι».
Στην κατοχή τους, καθώς και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, 11 φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 490 ευρώ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και 4 οχήματα που χρησιμοποιούντο ως μέσα διαφυγής.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 16 περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας, σε οικίες στην Αγία Βαρβάρα, το Περιστέρι και το Καματερό. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, που έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι συνεχίζονται οι έρευνες για ταυτοποίηση και άλλων ληστειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση