GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρυξέλλες: Δε θέλω να πάω φυλακή, έγραψε ο καμικάζι πριν ανατιναχθεί

Δύο αδέρφια, ο Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κάτοικοι Βρυξελλών, πραγματοποίησαν τις δύο επιθέσεις στο μετρό και το αεροδρόμιο των...


Δύο αδέρφια, ο Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κάτοικοι Βρυξελλών, πραγματοποίησαν τις δύο επιθέσεις στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών με 31 νεκρούς και 261 τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, ο Μπραχίμ ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο και ο Χαλίντ στο μετρό. 

Οι αρχές βρήκαν έναν υπολογιστή σε κάδο στο αεροδρόμιο, τον οποίο είχε πετάξει ο Μπραχίμ πριν πραγματοποιήσει την επίθεση αυτοκτονίας. Σε αυτόν είχε αποθηκεύσει ένα σημείωμα - διαθήκη στο οποίο αναφέρει: "είμαι βιαστικός δεν ξέρω τι να κάνω, με αναζητάνε παντού, δεν είμαι ασφαλής πια και αν με πιάσουν κινδυνεύω να καταλήξω στην φυλακή".

Και οι δυο αδελφοί είχαν ποινικό μητρώο ωστόσο κανέναν από τους δυο δεν βάρυναν κατηγορίες ή υποψίες για τρομοκρατία.

Στην γνωστή φωτογραφία από το αεροδρόμιο, εικονίζεται ο ένας από τους δύο αδελφούς Μπαχράουι, ο Μπραχίμ. Ως προς τους δύο άλλους τρομοκράτες που εικονίζονται, ο ένας εκτιμάται ότι είναι νεκρός και δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα.

Ο δεύτερος, αυτός με τα γυαλιά και το καπέλο, είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, ο οποίες διέφυγε και καταζητείται.

DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις εδώ. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση