GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιορτές στην Ουγγαρία: Ο Γιος του Σαούλ πήρε το Όσκαρ

Εορτασμοί σήμερα στην Ουγγαρία καθώς ο «Γιος του Σαούλ», η ταινία του Λάσλο Νέμες, πήρε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα χθεσ...


Εορτασμοί σήμερα στην Ουγγαρία καθώς ο «Γιος του Σαούλ», η ταινία του Λάσλο Νέμες, πήρε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα χθεσινά, 88α βραβεία.
Είναι η πρώτη φορά που ουγγρική ταινία παίρνει το Όσκαρ από το 1982.
«Απίστευτο: το ονειρευόμασταν και να το, κέρδισε!» γράφει το πρώτο σε επισκεψιμότητα ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ουγγαρία, το Origo. «Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον ουγγρικό κινηματογράφο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους», γράφει από την πλευρά του ο συντηρητικός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν στη σελίδα του στο Facebook. «Ο Νέμες γράφει Ιστορία», σημειώνει η εφημερίδα Magyar Nemzet.
Ο «Γιος του Σαούλ» διαδραματίζεται την εποχή του Ολοκαυτώματος των Ναζί. Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ουγγαρία με έναν μέτριο προϋπολογισμό 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς το θέμα της ταινίας είχε διώξει τους ξένους επενδυτές.
«Το παράδειγμα του Λάσλο δείχνει πως, αν κάποιος έχει μια καλή ιδέα και είναι έτοιμος να δουλέψει σκληρά, μπορεί να πετύχει», υπογραμμίζει στο Origo ο Άντι Βάινα, διευθυντής του ουγγρικού Εθνικού Ταμείου για τον Κινηματογράφο, που συγχρηματοδότησε την ταινία.
Η τελευταία φορά που είχε δοθεί Όσκαρ σε μια ουγγρική ταινία ήταν το 1982 στον Ίστβαν Σάμπο για το "Μεφίστο", υπενθυμίζει η εφημερίδα Magyar Idök. «Είχαν περάσει 34 χρόνια που δεν είχαμε ακούσει αυτή τη φράση: and the Oscar goes to.. Hungary», αναφέρει η ιστοσελίδα Index.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση