GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεαρή Κούρδισσα πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα – Αντίποινα από τον Ερντογάν

Μια γυναίκα, μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγμ...


Μια γυναίκα, μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση στο κέντρο της 'Αγκυρας, με τουλάχιστον 37 νεκρούς.

"Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ", είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και έκανε λόγο για την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος "καμικάζι".

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας ενώ εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των κούρδων ανταρτών το 2013. 

Σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας - και αν και ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης - τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα σφυροκοπούν από το πρωί της Δευτέρας βάσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, Παράλληλα, οι αρχές επέβαλλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στη νοτιοανατολική πόλη Σιρνάκ, προκειμένου ο στρατός να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εναντίον κούρδων μαχητών στην περιοχή. 

Από την αρχή, οι τουρκικές αρχές έριξαν την ευθύνη στο ΡΚΚ καθώς ο επιχειρησιακός τρόπος της χθεσινής επίθεσης μοιάζει σε εκείνη που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, στην ίδια συνοικία, που είχε στόχο οχήματα που μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό και προκάλεσε τον θάνατο 29 ανθρώπων.

Για εκείνη την επίθεση, την ευθύνη ανέλαβαν τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), κουρδική αυτονομιστική οργάνωση που αποσχίστηκε από την εξέγερση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση