GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση των προσφυγικών ροών στη Γερμανία

Στο προσφυγικό κέντρο της πόλης Φραϊλάζιγκ, στα σύνορα με την Αυστρία, σε ένα χώρο καταγραφής έως και 2.000 προσφύγων σε καθημερινή βάσ...


Στο προσφυγικό κέντρο της πόλης Φραϊλάζιγκ, στα σύνορα με την Αυστρία, σε ένα χώρο καταγραφής έως και 2.000 προσφύγων σε καθημερινή βάση τον περασμένο Σεπτέμβριο, το βράδυ της Τετάρτης, κατέφθασαν ελάχιστοι άνθρωποι.
"Μετά το σημείο αιχμής το περασμένο καλοκαίρι, 1.200 πρόσφυγες κατέφθαναν καθημερινά και αυτή η ροή συνεχίστηκε ως τις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν και έκλεισε η βαλκανική οδός", δήλωσε ο Γιόζεφ Φλάτσερ, δήμαρχος της πόλης.
"Έκτοτε, οι αριθμοί έπεσαν δραματικά. Σήμερα έφτασαν μόλις τρεις άνθρωποι", δήλωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Λίγο παραπάνω από 108.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εισέλθει στην Γερμανία από την αρχή του χρόνου, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Ρόιτερς.
Ο αριθμός των αφίξεων όμως μειώθηκε ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ενώ τον Ιανουάριο η αστυνομία κατέγραψε 64.700 πρόσφυγες και μετανάστες, στις 29 πρώτες μέρες του Μαρτίου μόλις 5.300 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα της Γερμανίας.
Όπως δήλωσε ο Φλάτσερ, αυτή η μείωση των προσφυγικών ροών έδωσε στις αστυνομικές δυνάμεις, τους αξιωματούχους και τους εθελοντές "χώρο για να αναπνεύσουν".
Παρόλα αυτά ο ίδιος εκτίμησε πως η συγκεκριμένη μείωση στον αριθμό των προσφυγικών ροών δεν θα διαρκέσει.
"Αρκεί να κάποιος να ξέρει από απλή αριθμητική και τις συνθήκες που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί εκεί για να διαπιστώσει ότι περιμένουν προφανώς να αποδράσουν με προορισμό μια αποκαλούμενη 'Γη της Επαγγελίας', όπως η Γερμανία", υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση