GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαξίμου: Υποχωρεί το ΔΝΤ και η αξιολόγηση θα προχωρήσει

Νέα ποιοτικά στοιχεία που ενισχύουν την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει εντός του ...

Νέα ποιοτικά στοιχεία που ενισχύουν την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει εντός του Απριλίου, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες, και σύμφωνα με πηγές η συμφωνία που τελικά θα επιτευχθεί θα είναι πιο κοντά στις θέσεις της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων και όχι κοντά στις θέσεις του ΔΝΤ.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα αναβαθμίσει την ενημέρωση της κοινής γνώμης, και όπως έγινε γνωστό αναμένεται να καθιερωθεί τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών. Τα νέα ποιοτικά στοιχεία, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, που επικαλείται η κυβέρνηση είναι οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος και το γεγονός ότι οι θεσμοί, θέτουν πλέον χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης περί τα τέλη Απριλίου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν μια σημαντική υποχώρηση των θέσεων του ΔΝΤ, ιδιαίτερα όσον αφορά την αξιολόγηση, καθώς -όπως σημειώνεται από τις ίδιες πηγές- το κυρίαρχο εργαλείο του ΔΝΤ για την εμπλοκή του στο πρόγραμμα ήταν η μη άφιξη των θεσμών στην Αθήνα λόγω διαφωνιών. Από τη στιγμή που οι θεσμοί βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, η συμφωνία θα κλείσει, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

1 σχόλιο

  1. Το παιχνιδι του ποντικιου με την γατα καλα κρατει. Ποτε η τροικα, στην συνεχεια θεσμοι, στην συνεχια κουρτρετο και δεν ξερουμε πως αλλιως θα το πουν στην αργοτερα. Αν θελανε θα το ειχαν τελειωσει εδω και πολυ καιρο. Ομως επιτηδες αργουν. Γιατι αραγε ? Γιατι καθυστερουν ? Τι εχουν σκοπο να κανουν ? Η απαντησει ειναι απλη. Θελουν να μας φερουν προ τετελεσμενων γεγονοτων. Να μην εχουμε αλλες επιλογες. Για να γινει αυτο πρεπει να φερουν πρωτα την την ολοκληρωτικη εξαθλιωση. Να σας ενημερωσω λοιπον πως και σχεδιο υπαρχει τοσο απο την πλευρα των δανειστων οσο καο απο την πλευρα της κυβερνησης, μονο που το σχεδιο ειναι ιδιο. Αφορα την ιδια εξαθλιωση και τον αφανησμο των πολιτων αυτης της χωρας που λεγεται Ελλαδα και ακομα αντιστεκεται. Ποτε αλλωτε στο παρελθον δεν υπηρξε τετοια αντισταση λαου οσο αυτη. Ξερουν ποιοι ειμαστε και φοβουνται μην μας χασουν. Ελληνικε λαε μην τους φοβασε. Δειξε ποιος εισαι και βγες στους δρομους για ενα καλυτερο αυριο. Δεν κουμουνιστικο συνθημα αυτο. Ειναι ανθρωπινη φυση. Αν εσυ γινεις Ελληνα αυταρκεις που θα πουλουν τα προιοντα τους αυτοι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση