GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συρία: Έτοιμες να μπουν στην Παλμύρα οι δυνάμεις του Άσαντ

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης απέχουν λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από την Παλμύρα και ελπίζουν ότι θα ανακαταλάβουν την πόλη μέσα...


Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης απέχουν λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από την Παλμύρα και ελπίζουν ότι θα ανακαταλάβουν την πόλη μέσα σε λίγες ώρες, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή, δήλωσε ένας Σύρος στρατιώτης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Συρίας, σε απευθείας μετάδοση από τα περίχωρα της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης.

"Απέχουμε 850 μέτρα από την Παλμύρα. Σε λίγες ώρες οι (κυβερνητικές) δυνάμεις θα κηρύξουν πλήρως ασφαλή την πόλη της Παλμύρας, Θεού θέλοντος", είπε ο στρατιώτης.

Οι μάχες του Συριακού στρατού με το Ισλαμικό Κράτος για την ανακατάληψη της ιστορικής πόλης μαίνονται στην περιοχή εδώ και 4 μήνες. Οι τζιχαντιστες έχουν καταστρέψει μνημεία, ανατινάξει ναούς και πουλήσει στη μαύρη αγορά ανυπολόγιστης αξίας αντικείμενα από την Αρχαία Πόλη. 

Η ανακατάληψη της πόλης  θα είναι μία από τις πιο σημαντικές επιτυχίες του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, αφότου η Ρωσία ξεκίνησε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία τον Σεπτέμβριο, συνδράμοντας τις συριακές δυνάμεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση