GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σημίτης: Κίνδυνος δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής!

Δήλωση ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 Μαρτίου, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης εφιστά την προσοχή στην ελληνι...

Δήλωση ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 17 Μαρτίου, έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης εφιστά την προσοχή στην ελληνική κυβέρνηση για να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας όσον αφορά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία για την ένταξη της.
Η  δήλωση  Σημίτη
"Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που αρχίζει την Πέμπτη, πρόκειται να αποφασιστεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Συμβούλιο Κορυφής στις 17/3/2016 είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις αυτές «το ταχύτερο δυνατόν». Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα μήπως με την εσπευσμένη αυτή έναρξη δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος της.
Συγκεκριμένα: η Ένωση αποφάσισε το Δεκέμβριο του 1999 στο Ελσίνκι ότι κάθε υποψήφιο κράτος θα πρέπει να φέρνει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου τις συνοριακές του διαφορές με ένα κράτος μέλος. Στην προκείμενη περίπτωση δηλαδή η Τουρκία τις διαφορές που ισχυρίζεται ότι έχει με την Ελλάδα.
Εάν η κυβέρνηση δεν υπενθυμίσει την απόφαση αυτή και δεν υπάρξει σχετική δήλωση της Ένωσης ότι η απόφαση εξακολουθεί να ισχύει θα συμβεί το εξής: Η Τουρκία θα ισχυριστεί, οποτεδήποτε δημιουργήσει πρόβλημα με την Ελλάδα, ότι ο κανόνας που καθιερώθηκε στο Ελσίνκι έχει παύσει να ισχύει λόγω αχρησίας. Μπορεί κατόπιν τούτου να προβάλει οποιεσδήποτε απαιτήσεις έχει εις βάρος της Ελλάδας.
Αν θέλουμε ειρήνη, συνεργασία και διεθνή στήριξη πρέπει να επιμένουμε σε ρυθμίσεις που αποκλείουν μελλοντικές αντιπαραθέσεις. Αλλιώς θα είμαστε έρμαιοι προβλημάτων της κάθε στιγμής, όπως σήμερα του προσφυγικού", 

3 σχόλια

  1. Ελαφρως ασχετο.
    Μαλαξ καψαμπελη ..'εργαζομενοι ειμαστε 'χαμενο κορμι ,δεν μπορει συνεχεια να 'στηνομαστε" για ποστ που αναφερονται στο χαζοχαρουμενο "χατζηνικολαου"..
    Μαλακ ε μαλακα!!

    Και εννοειται μια Χρυση Αυγη με 60% ποσοστο θα ελυνε πολλα .."προβληματα"!!

    Που να τρεχει τωρα το χαζοχαρουμενο "χατζη-νικολαου" ,να κανει ..μηνυσεις(!!) ασε δηλαδη που μπορει και να χασει το δρομο του..

    Μια δυνατη Χρυση Αυγη θα μπορουσε ευκολα και γρηγορα να ξεπαστρεψει αυτο το νουμερο και ουτε γατος ουτε ζημια..

    Σιγα μην χασει η Βενετια βελονι..

    Υ.Γ
    Φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι αυτο το γατί "χατζηνικολαου" ειναι γυιος καποιου βουλευτη (και υπουργου νομιζω) της Ν.Δ..

    Ο οποιος βουλευτης (υπουργος?) ειδε οτι το "υιο του" χανει πολλα λαδια !!
    Ντρεποτανε να το παρουσιασει για .."υποψηφιο βουλευτη" στη θεση του ,οπως συνηθιζεται!!!

    Τι να το κανει λοιπον??
    Λοιπον παρακαλαει τον μακαριτη Αβερωφ,προεδρο της Ν.Δ τοτε,να τον βοηθησει..
    Λοιπον ¨σκαρωνουν" μια συνεντευξη ,που υποτιθεται πηρε αυτο το σουργελο "χατζηνικολαου" (!!!)απο τον μακαριτη Αβερωφ!
    μιλαμε αισχος..

    Και ομως!
    Μετα απο αυτη τη .."συνεντευξη" που ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ειδε ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ διαβασε..(μπινεδες προπαγανδιστες!!)..
    εγινε γνωστο το "χατζηνικολαου..

    Καπακι, καμποσα χρονια μετα,εχουμε την αλητοσυμμορια πασοκ-σκυλια και τον ελληνοπολωνο αντρει μινεικο παπανδρεου να ειναι υποδικος..

    Οποτε!?!?!

    Τι το καλλιτερο λεει η συμμορια πασοκ-σκυλια να σπειρουμε την συγχιση !!
    Ολοι το ιδιο ειναι και τετοια..

    Και "προσλαμβανουν" αυτη την ηλιθια φατσα "χατζηνικολαου" στο ΜΕΓΚΑλο μπουρδελο να λεει .."ειδησεις"!!

    Μιλαμε τοι ΤΕΛΕΙΟ καμουφλαζ!!

    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ σε .."ειδησεις"που εκφωνει μια ηλιθια φατσα?? ("χατζηνικολαου" εν προκειμενου"?????)

    Τελικα εκει εγκειται και η .."επιτυχια" αυτου χαζου πραμματος με την ηλιθια φατσα "χατζηνιοκολαου"..

    Ηλιθια φατσα που οι περιστασεις εκαναν ..φιρμα!!

    Φτουυυυυ

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εχθρός -μια παραβολή του Αϊνστάιν....

    (Αυτή την παραβολή τη διάβασα πριν από πολλά χρόνια σε κάποιο βιβλίο με κείμενα του Αϊνστάιν. Δε θυμάμαι τον τίτλο... Θυμάμαι μόνο ότι το είχα πάρει από τη δημοτική βιβλιοθήκη μαζί με μια εκλαϊκευμένη επιτομή του επιστημονικού του έργου, από την οποία κατάφερα να διαβάσω μία ή δύο σελίδες και ένιωσα πολύ ηλίθιος....Δεν ξέρω αν είναι δική του επινόηση. Τη μεταφέρω όπως τη θυμάμαι.)

    Το άλογο ζούσε ελεύθερο στο δάσος.

    Μια μέρα το πλησίασε ο άνθρωπος.

    «Εσύ είσαι», του είπε, «το πιο υπερήφανο, το πιο γρήγορο, το πιο όμορφο απ’ όλα τα ζώα. Καλπάζεις, ο άνεμος παίρνει τη χαίτη σου, κι όλοι σε θαυμάζουν. Ο λύκος τρέμει τα δυνατά σου πόδια, η αλεπού ζηλεύει την εξυπνάδα σου, το γεράκι δεν μπορεί να σε προφτάσει. Είσαι το πιο ευγενικό και το πιο μεγαλοπρεπές ζώο.»

    Το άλογο χλιμίντριζε όλη αυτή την ώρα, χαρούμενο.

    «Θα έπρεπε εσύ να είσαι ο άρχοντας του δάσους, όμως… Υπάρχει το ελάφι.»

    Το άλογο απορημένο έστρεψε τη μουσούδα του να τον κοιτάξει.

    «Αυτό το ύπουλο κτήνος σε μισεί. Θέλει να σου κλέψει τη δόξα και το βασίλειο. Πάει στις λίμνες, στα ποτάμια και στις πηγές και τα βρωμίζει με τις ακαθαρσίες του. Ποδοπατεί το χορτάρι για να μη βρεις να φας.»

    Το άλογο χτυπούσε την οπλή του στο έδαφος.

    «Κι έμαθα πως σχεδιάζει να φέρει στα κέρατα του το φίδι, όταν θα κοιμάσαι, για να σε εξοντώσει.»

    Το άλογο ανασηκώθηκε στα πίσω του πόδια.

    «Μην ανησυχείς, ω περιούσιο τετράποδο, υπάρχει λύση. Θα με αφήσεις να σου φορέσω σέλα και χαλινάρια, να σε καβαλικέψω, και μαζί θα πάμε να εξοντώσουμε το δόλιο ελάφι. Έτσι θα μείνεις ο μόνος και ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος.»

    Το άλογο δέχτηκε. Ο άνθρωπος το καβαλίκεψε, πήρε και το πιστό του τσιράκι –το σκύλο- κι άρχισαν το κυνήγι. Σύντομα βρήκαν το ελάφι, το καταδίωξαν και το σκότωσαν.

    Πάνω από το κουφάρι του ελαφιού, το άλογο έδειξε τα δόντια του ευχαριστημένο. Ζήτησε απ’ τον άνθρωπο να κατέβει.

    Εκείνος γέλασε και του έδωσε μια καμτσικιά.

    «Δεν κατάλαβες. Τώρα εγώ είμαι αυτός που δίνει τις εντολές. Προχώρα, λοιπόν.»

    .(ΓΡΆΦΕΙ Ο Γελωτοποιός)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε σχέδιο μόνο για τις τράπεζες και τις αγορές... Πολιτική δεν έχει..

    Όταν χρειάστηκαν πολιτικές αποφάσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο -στο ΝΑΤΟ διοικούν οι Αμερικανοί όχι οι Ευρωπαίοι- έκλεισε τα σύνορα, παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, και ερωτεύτηκε την Τουρκία, ένα κράτος-τρομοκράτη...

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεβρακώθηκε.

    Διαβάζω τα όσα λέγονται στην Ελλάδα ανάμεσα στους πολιτικούς και σκέφτομαι πως δεν αλλάζουν με τίποτα.... Πρέπει να είσαι φανατικός, τυφλός και υστερικός, για να κατηγορείς την ελληνική κυβέρνηση για την προσφυγική κρίση.... Ή πληρωμένος... Και είναι χυδαίο να κάνεις πολιτικό παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο των συνόρων....

    Δεν έκανε η Ελλάδα τον πόλεμο στη Συρία, δεν βομβάρδισε η Ελλάδα την Συρία, δεν στηρίζει με κανέναν τρόπο η Ελλάδα τον πόλεμο στη Συρία... Επίσης, δεν ήταν η Ελλάδα που είπε πως η Γερμανία μπορεί να δεχτεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.... Αυτό το είπε η Άνγκελα Μέρκελ. Και μετά -βλέποντας την ραγδαία πτώση της δημοτικότητάς της- το μετάνιωσε....

    Εν τω μεταξύ, όμως, οι πρόσφυγες είχαν ξεκινήσει.... Μπορείς να κατηγορήσεις την ελληνική κυβέρνηση για πάρα πολλά πράγματα αλλά είναι εντελώς ηλίθιο να προσπαθείς να της καταλογίσεις και το κλείσιμο των συνόρων...

    Τα σύνορα τα έκλεισε η Ευρωπαϊκή Ένωση... Μπορεί αυτό να μην αρέσει στους Μένουμε Ευρώπη αλλά η αγαπημένη τους Ευρώπη έκλεισε τα σύνορα... Της Ελλάδας δεν της πέφτει λόγος. Για τίποτα πια...

    Η Ευρώπη κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ που θέλει να σηκώσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό αλλά σήκωσε τα δικά της τείχη και αφήνει έξω όχι Μεξικάνους αλλά πρόσφυγες...

    Οι ευρωπαϊκές χώρες καταπατούν την συνθήκη της Γενεύης -που έχουν υπογράψει όλες- αλλά οι Ευρωπαίοι πολίτες, με κάποιες εξαιρέσεις, κοιμούνται ύπνο βαθύ....Ο φασισμός και ο ρατσισμός φουντώνουν στην Ευρώπη, και αυτό δεν γίνεται από ακροδεξιές κυβερνήσεις· γίνεται από κυβερνήσεις κεντροδεξιών και σοσιαλδημοκρατών... Κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γίνονται ακροδεξιές και υιοθετούν φασιστικές απόψεις, για να μην έρθουν οι φασίστες....Αν γίνεις εσύ φασίστας, θα έχουν έρθει οι φασίστες.

    Δεν είναι και πολύ δύσκολο να το καταλάβει κάποιος αυτό. Αν και για πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες αποδεικνύεται πολύ δύσκολο.

    Πάντως, όποιος αγαπάει πραγματικά την Ευρώπη, ας φωνάξει πως η Ευρώπη γίνεται φασιστική. Τώρα, μετά θα είναι αργά.

    Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η χρεοκοπημένη Ελλάδα που ούτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματός της δεν μετράει.

    Οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν καταφέρει έξι χρόνια να βρουν μια εναλλακτική λύση στην χρεοκοπία της χώρας και στα Μνημόνια, και θα αντιμετωπίσουν το προσφυγικό;...

    Δεν με ενδιαφέρει ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε οι «αρχές και οι αξίες» της Ευρώπης. Είμαι άνθρωπος και είμαι περαστικός από αυτή τη ζωή και από αυτόν τον πλανήτη. Όπως όλοι μας. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ παρά να είμαι με τους ανθρώπους που είναι σε ανάγκη. Οι πρόσφυγες είναι σε ανάγκη και δεν μπορώ παρά να είμαι μαζί τους. Απλό είναι. Οι περισσότεροι Έλληνες το έχουν καταλάβει. Και το δείχνουν με τον τρόπο τους.

    pitsirikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση