GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημιουργείται δίκτυο Δικηγόρων Εθελοντών για θέματα προσφύγων και μεταναστών

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Πανελληνίου Δικτύου Δικηγόρων Εθελοντών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις δράσεις που θα προωθήσει η Επιτρο...


Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Πανελληνίου Δικτύου Δικηγόρων Εθελοντών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις δράσεις που θα προωθήσει η Επιτροπή για θέματα προσφύγων και μεταναστών αναλαμβάνει ο  Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος .

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η συνδρομή των Δικηγόρων στην αντιμετώπιση των πολύπλευρων προβλημάτων, με πολιτικές, κοινωνικές αλλά και νομικές διαστάσεις, τα οποία δημιουργεί η πρωτοφανής προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

«Σ’ αυτή την συγκυρία οι Έλληνες δικηγόροι, με τη μεγάλη δημοκρατική παράδοση στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δεν μπορούμε να ατενίζουμε με αδράνεια», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-πρόσκληση.
Όσοι Δικηγόροι ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsarel@ath.forthnet.gr, σημειώνοντας, εφόσον επιθυμούν, τις τυχόν σπουδές τους ή την προηγούμενη εμπειρία τους στα θέματα αυτά.

Το κείμενο της πρόσκλησης της Επιτροπής για θέματα προσφύγων και μεταναστών έχει ως εξής:
«Η πρωτοφανής προσφυγική κρίση που βιώνουμε καθημερινά θέτει πολύπλευρα προβλήματα, με πολιτικές, κοινωνικές αλλά και νομικές διαστάσεις και δημιουργεί μεγάλες ανάγκες εθελοντικής κατ’ αρχήν προσφοράς, νομικής συνδρομής, αλλά και άλλων δράσεων.

Σ’ αυτή την συγκυρία οι Έλληνες δικηγόροι, με τη μεγάλη δημοκρατική παράδοση στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, δεν μπορούμε να ατενίζουμε με αδράνεια. Άλλωστε, ο Κώδικας Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος ορίζει (στο άρθρο 2 αυτού) ότι ο Δικηγόρος «είναι υπέρμαχος της  Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, … είναι ο φυσικός υπερασπιστής των αδικουμένων και των καταπιεζομένων.» 

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουμε  πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο δικηγόρο και ασκούμενο δικηγόρο που επιθυμεί να προσφέρει και να πλαισιώσει τις δράσεις που θα προκριθούν, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντών Δικηγόρων που δημιουργούμε για να συμβάλλουμε ενεργά στην αντιμετώπιση πλευρών της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Ενημερώνουμε ότι, πέρα από ανθρωπιστικές δράσεις, τις οποίες άμεσα ξεκινάμε, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι προτίθενται να προχωρήσουν και σε άλλες ενέργειες, όπως, ιδίως, να διεκδικήσουν την οργάνωση πλαισίου νομικής βοήθειας στο πεδίο, δηλαδή εκεί που ζουν και διαμένουν οι εισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsarel@ath.forthnet.gr, σημειώνοντας, εφόσον επιθυμούν, τις τυχόν σπουδές τους ή την προηγούμενη εμπειρία τους στα θέματα αυτά.

Θα υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις για τη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση