GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν υποκινώ τη βία στις συγκεντρώσεις μου δήλωσε ο Τραμπ

«Καταγράφω τις μεγαλύτερες προσελεύσεις πολιτών και δεν είχαμε κανέναν τραυματία» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί για το χρίσμα του ...


«Καταγράφω τις μεγαλύτερες προσελεύσεις πολιτών και δεν είχαμε κανέναν τραυματία» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απαντώντας στις επικρίσεις ότι ανεβάζει την ένταση «στο κόκκινο» στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, τις οποίες έχουν επισκιάσει επεισόδια τις τελευταίες ημέρες.
Ενώ απείλησε να στείλει τους υποστηρικτές του να διαταράξουν τις συγκεντρώσεις του Μπέρνι Σάντερς, του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος.
«Έχω μακράν τις μεγαλύτερες προσελεύσεις, 25.000, 30.000 κόσμου. Και κάποιες φορές υπάρχουν και ταραξίες, κάποιες φορές τους στέλνουν άλλοι. Όμως κανείς δεν έχει τραυματιστεί. Όσο ογκώδεις κι αν είναι οι συγκεντρώσεις μου, κανείς δεν έχει τραυματιστεί. Κι όμως ορισμένοι διαδηλωτές είναι σκληροί, είναι κακοί άνθρωποι που γρονθοκοπούν, κανείς όμως δεν μιλάει για εκείνους στα μέσα μαζική ενημέρωσης» υπογράμμισε ο μεγιστάνας σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Στον απόηχο των επεισοδίων που ξέσπασαν σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις το τελευταίο διάστημα, ο Ντόναλντ Τραμπ αντεπιτίθεται κι απαντά ότι εκείνος δεν υποκινεί τη βία, παρά την εμπρηστική του ρητορική για τους μουσουλμάνους ή τους Μεξικανούς.
Κατηγορεί μάλιστα τον υποψήφιο για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ότι στέλνει υποστηρικτές του για να προκαλέσουν ταραχές στις συγκεντρώσεις του και τον απειλεί με αντίποινα.
«Ο Μπέρνι Σάντερς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές δεν πήραν εντολές να έρθουν στις συγκεντρώσεις μου. Προσοχή, Μπέρνι, αλλιώς οι δικοί μου υποστηρικτές θα έρθουν στις συγκεντρώσεις σου!» έγραψε στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο δισεκατομμυριούχος.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για απειλή» δήλωνε λίγα λεπτά αργότερο στο μικρόφωνο του τηλεοπτικού δικτύου CNN.
«Όταν οι υποστηρικτές του έρχονται στις συγκεντρώσεις του, όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ είμαι ο κακός. Όμως εάν οι υποστηρικτές μου πήγαιναν στις δικές σου συγκεντρώσεις, όλοι θα έλεγαν ότι είναι τρομερό, θα συλλάμβαναν τους υποστηρικτές μου και ποιος ξέρει τι άλλο θα συνέβαινε και ο κόσμος θα έλεγε: "Ω, φτωχέ Μπέρνι, είναι ντροπή"… Τα μέσα ενημέρωσης μου συμπεριφέρονται με τρόπο απόλυτα άδικο» τόνισε.
Από την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ βρισκόταν αντιμέτωπος σε σχεδόν κάθε συγκέντρωση που διοργάνωνε με αντιπάλους του που διέκοπταν την ομιλία του φωνάζοντας αλλά χωρίς να δείχνουν διάθεση να προκαλέσουν περαιτέρω επεισόδια. Λίγο μετά απομακρύνονταν χωρίς αντίσταση από τον χώρο της εκάστοτε συγκέντρωσης.
Την Παρασκευή ωστόσο ο δισεκατομμυριούχος αναγκάστηκε να ακυρώσει μια συγκέντρωση στο Σικάγο, στο περιθώριο της οποίας ξέσπασαν συγκρούσεις. Ορισμένοι αντίπαλοι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου φέρονταν να ήταν υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς.
Το Σάββατο ένας άνθρωπος επιχείρησε να ανέβει στη σκηνή ωστόσο τον πρόλαβαν οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που προστατεύουν τον Τραμπ. Και το βράδυ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει διαδηλωτές στο Κάνσας Σίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση