GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εξέλιξη η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες

Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες, επισήμανε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε συνέ...


Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες, επισήμανε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο, μερικές ώρες αφότου τέσσερα μέλη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ανάμεσά τους και μια Γαλλίδα αστυνομικός, τραυματίστηκαν ελαφρά σε μια έφοδο.

Ο Μισέλ δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επιχείρηση, η οποία άρχισε περί τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας), ενώ δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε, την πληροφορία που μετέδωσαν βελγικά ΜΜΕ  ότι ένας ύποπτος σκοτώθηκε και δύο διαφεύγουν τη σύλληψη.

Συναρμόδιοι υπουργοί του Βελγίου ανέφεραν στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι τα δύο από τα τέσσερα στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί, ενώ επισήμαναν πως η έφοδος στις Βρυξέλλες, η οποία συνδέεται με τις έρευνες για τις επιθέσεις που διέπραξαν ισλαμιστές την 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι, δεν αναμενόταν να οδηγήσουν σε σημαντικές αποκαλύψεις. Η παρουσία γαλλικών δυνάμεων στον τόπο όπου έγινε η έφοδος ήταν συμπτωματική, υποστήριξε ο ένας από τους υπουργούς.

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Χέενς επιβεβαίωσε πως τραυματίστηκε μια Γαλλίδα αστυνομικός.

Σύμφωνα με την εισαγγελία των Βρυξελλών, εναντίον των αστυνομικών άνοιξε πυρ ένας ύποπτος οπλισμένος με ένα «πολεμικό όπλο», ένα τουφέκι εφόδου «τύπου Καλάσνικοφ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση