GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: Επιστροφές ΕΝΦΙΑ σε εκατομμύρια φορολογούμενους!

Ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τον λάθος υπολογισμό της φορολογίας των ακινήτων τους (ΕΝΦΙΑ) με απόφαση του Συμβ...


Ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τον λάθος υπολογισμό της φορολογίας των ακινήτων τους (ΕΝΦΙΑ) με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η απόφαση αφορά εκατομμύρια φορολογούμενους, όπως εκτιμούν νομικές πηγές τις οποίες επικαλείται ρεπορτάζ του capital.gr.

Πρόκειται για μια απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η οποία μάλιστα ελήφθη σε πιλοτική δίκη, με την οποία εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο σε εκατομμύρια φορολογουμένους να αμφισβητήσουν τη φορολογία των ακινήτων τους προσκομίζοντας οι ίδιοι αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία η φορολογική διοίκηση με βάση την απόφαση θα πρέπει να αποδεχτεί και να συνεκτιμήσει.

Συγκεκριμένα είναι η υπ΄ αριθμόν 86/15 απόφαση του ΣτΕ η σημαντικότητα της οποίας εδράζεται στο ότι πλέον η διεκδίκηση αποζημίωσης δεν θα στηρίζεται στη διαφορά στις αντικειμενικές αξίες αλλά στην εκτίμηση ορκωτού  εκτιμητή για την πραγματική αξία του ακινήτου τους. Το δικαστήριο  δέχτηκε για πρώτη φορά στα χρονικά ότι  δικαιούται να το πράξει ο φορολογούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση