GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθάκης: Σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τις επενδύσεις στον νέο αναπτυξιακό νόμο

«Ολοκληρώθηκαν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις και παρατηρήσεις της Κομισιόν για τον Αναπτυξιακό νόμο και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών πρ...


«Ολοκληρώθηκαν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις και παρατηρήσεις της Κομισιόν για τον Αναπτυξιακό νόμο και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών πριν τον καταθέσουμε στη Βουλή» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
«Είναι αδιανόητο να μην έχουμε αναπτυξιακό νόμο» συνέχισε ο κ. Σταθάκης, ενώ περιέγραψε τα τρία σημεία που διαφοροποιούν τον νέο αναπτυξιακό νόμο από τον προηγούμενο:
«1.Η φιλοσοφία αλλάζει στο γεγονός ότι ο προηγούμενος ήταν οριζόντιος με τους ίδιους κανόνες για όλες τις επενδύσεις, ενώ ο καινούργιος εισάγει το στοιχείο των στοχευμένων επενδύσεων που παίρνουν καλύτερα κίνητρα και αφορά στο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις καινοτομικές επιχειρήσεις.
2.Αίρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τα ποσοστά των ιδίων κεφαλαίων, τις επιδοτήσεις κλπ.
3.Για μεγάλες επενδύσεις, ξένες και εγχώριες, διαμορφώνεται σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τα επτά χρόνια απόσβεσης ενώ ο επενδυτής θα φορολογείται με τον νόμο που ξεκίνησε».
Ακούστε το ηχητικό:



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση