GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουσκ: Λύση στο προσφυγικό οι αυστηροί έλεγχοι στη ζώνη Σένγκεν

Η επιστροφή στις διατάξεις της ζώνης Σένγκεν, που θα περιλαμβάνει την εφαρμογή αυστηρών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορά της, συνιστά μια «απ...


Η επιστροφή στις διατάξεις της ζώνης Σένγκεν, που θα περιλαμβάνει την εφαρμογή αυστηρών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορά της, συνιστά μια «απαραίτητη» προϋπόθεση για την επίτευξη λύσης στην προσφυγική κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι μία επιστροφή στην Σένγκεν αποτελεί μια απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Τουσκ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον καταυλισμό προσφύγων της Ντόμποβα στη Σλοβενία, μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στην κροατική μεθόριο.

Ερωτώμενος σχετικά με την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων στα εξωτερικά σύνορα της ζώνης ελεύθερης κυκλοφορίας της Σένγκεν, ο Τουσκ απάντησε:

«Φοβάμαι ότι μερικές φορές χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα εάν πραγματικά θέλετε να εφαρμόζεται η συνθήκη Σένγκεν. Λυπάμαι, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα».

Η Σλοβενία, μια χώρα που τοποθέτησε συρματοπλέγματα στα σύνορά της με την Κροατία και περιόρισε σε 580 ανθρώπους τον αριθμό των προσφύγων που επιτρέπει να εισέρχονται στο έδαφός της σε καθημερινή βάση «αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ότι ένα κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο μπορεί να λειτουργήσει».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πραγματοποιεί στα Βαλκάνια περιοδεία στο πλαίσιο της οποίας μεταβαίνει αύριο στην Τουρκία, πριν από τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας που είναι αφιερωμένη στην προσφυγική κρίση, την 7η Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση