GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άμεσα στη βουλή το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την έρευνα και την ...


Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την έρευνα και την τεχνολογία.
Εκτός των άλλων, στο νομοσχέδιο όπως είναι γνωστό, περιλαμβάνονται και ρυθμιστικές διατάξεις για τη λειτουργία των φροντιστηρίων, των κέντρων ξένων γλωσσών και των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου, σκοπός των ρυθμίσεων είναι να υπάρξει ένα πλαίσιο το οποίο θα επιτρέπει στο υπουργείο να ελέγχει τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και να παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο εργασίας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.
Οι ρυθμίσεις έχουν βρει σύμφωνη την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία κάνει λόγο για «χτύπημα στη μαύρη και αδήλωτη εργασία», ενώ σε σημερινή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της διαπλοκής, επισημαίνει ότι η ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί «παράδειγμα διαπλοκής τμήματος των ΜΜΕ με τις επιχειρηματικές δυνάμεις του χώρου».
Σημειώνεται, ότι οι σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ορίζουν τις σχέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, και παράλληλα προβλέπουν διαδικασίες ελέγχου για τις απολύσεις, με την συγκρότηση τριμελούς επιτροπής (αποτελούμενη από εκπροσώπους από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την ΟIΕΛΕ και την αντιπροσωπευτικότερη εργοδοτική οργάνωση ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων), που θα έχει την αρμοδιότητα εξέτασης της βασιμότητας της απόλυσης. Επίσης, ορίζεται και πλαίσιο ελέγχου των δραστηριοτήτων εκτός του ωρολόγιου προγράμματος.
Ακόμη, καθορίζεται το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδασκαλίας στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών στις 21 ώρες (η συμπλήρωση πλήρους εβδομαδιαίου ωραρίου συνεπάγεται την απονομή 25 ενσήμων μηνιαίως, ανεξαρτήτως της κατανομής των διδακτικών ωρών μέσα στην εβδομάδα), ενώ καθορίζονται και οι ημέρες διακοπών και αργιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση