GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστρέφουν στον καταυλισμό της Ειδομένης

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη νύχτα, με τη θερμοκρασία υπό του μηδενός, εκτός του καταυλισμού της Ειδομένης, παραμένοντ...


Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τη νύχτα, με τη θερμοκρασία υπό του μηδενός, εκτός του καταυλισμού της Ειδομένης, παραμένοντας στην όχθη του χειμάρρου στο χωριό Χαμηλό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν με το πρώτο φως της ημέρας στο έδαφος των Σκοπίων.

Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έστησαν πρόχειρα σκηνές και τους εφοδίασαν με κουβέρτες, αδιάβροχα, σάντουιτς και νερά, ενώ στο σημείο παρέμεινε τη νύχτα και δύναμη της ΕΛΑΣ.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού των Σκοπίων, ωστόσο, έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της γειτονικής χώρας στο ύψος του περάσματος, το οποίο χρησιμοποίησαν χθες χίλιοι περίπου πρόσφυγες για να εισέλθουν σε αυτή και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Γερμανία, εμποδίζοντας την είσοδό τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατόπιν αυτού, κατά ομάδες οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν το Χαμηλό και επιστρέφουν στον καταυλισμό, όπου οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν ακόμα πιο δύσκολες, καθώς βρέχει από το πρωί και το κρύο είναι δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση